Saltar apartados

La Universitat d'Alacant converteix març en el mes de la dona amb un ampli programa d'activitats

El 8 de març es farà l’acte institucional del Dia Internacional de la Dona i el 26 es lliurarà el Premi Igualtat 2021

Les activitats en línia cobren enguany un protagonisme especial amb exposicions, seminaris o teatre entre altres propostes que es podran seguir a través d’Internet

 

Dia_dona

 

Alacant. Dilluns, 1 de març de 2021

La Universitat d’Alacant no limita la celebració del Dia Internacional de la Dona a una sola jornada. Com és habitual, la institució fa gala del compromís en favor de la igualtat i desplega una proposta d’activitats que abracen tot l’any, però que concentren la major part al llarg de tot el mes de març, que es converteix així en el mes de la dona a la UA.

Els tradicionals actes institucionals que organitza la Universitat d’Alacant es dividiran en aquesta ocasió entre el dia 8 de març, en què es llegirà el manifest de la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere de les Universitat Espanyoles per a l’Excel·lència Universitària (RUIGEU) mitjançant un vídeo protagonitzat per la comunitat universitària i es presentarà la campanya «Amb noms de Dona: pioneres en immunologia i vacunes» i el 26 del mateix mes, quan es lliurarà el Premi Igualtat 2021 que enguany ha sigut concedit a l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues-AMIT.

De manera paral·lela als actes oficials de la Universitat d’Alacant, la comunitat universitària s’ha bolcat en la programació d’activitats organitzades des de les facultats, centres, serveis i seus universitàries per a completar una oferta que inclou cursos, conferències, xarrades, exposicions, teatre, videoclips, cinema i, fins i tot, jocs.

La vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar ha destacat que «malgrat les limitacions per a fer esdeveniments presencials i de les dificultats que ens imposa la situació sanitària, enguany l’agenda d’activitats és especialment àmplia. Centres, departaments, seus, delegacions d’estudiants, diferents serveis, etc. han proposat una gran varietat d’esdeveniments, fonamentalment virtuals, amb els quals es té el mateix propòsit de tots els anys, promoure la igualtat entre dones i homes».

 

Activitats

Alumnat i professorat de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant s’han proposat visibilitzar les aportacions per a acabar amb les desigualtats de gènere a través d’un mur col·lectiu «#8M#FacEduUA Genealogies feministes: per les que hi van ser, ara hi som», en el qual es mostren treballs de diferents assignatures que incideixen en la construcció de genealogies feministes.

Tant el Museu de la Universitat d’Alacant com la Biblioteca Universitària ofereixen una oferta d’exposicions completa  amb motiu del 8 de març que combinen el format en línia i la presencialitat. Igual succeeix amb l’oferta teatral relacionada amb el Dia Internacional de la Dona que presenta representacions que es poden seguir en format presencial unes i a través d’Internet d’altres.

Els seminaris, cursos o conferències organitzats en la Universitat d’Alacant sota la temàtica de la igualtat amb motiu del Dia Internacional de la Dona suposen l’oferta més àmplia de la completa agenda d’activitats dissenyada enguany, organitzades per diferents facultats, vicerectorats, centres de la Universitat d’Alacant o diferents seus universitàries. Propostes que abracen tots els mesos de l’any i que enguany s’ofereixen majoritàriament en línia, encara que hi ha activitats que combinen les dues opcions i també són presencials. 

A més, la programació de la Universitat d’Alacant compromesa amb la igualtat de gènere també ofereix activitats tan diverses com uns mots encreuats en línia que proposa per a descobrir algunes de les dones que van influir en el curs de la història; un vídeo que arreplega una col·lecció de, més o menys, 100 falques radiofòniques emeses, sobretot, en els anys 60 del segle XX que té com a títol «La meua dona no em comprèn: estereotips de dona en la publicitat radiofònica del franquisme»; o una sèrie de tres videoclips sobre l’evolució de la dona en la universitat espanyola.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464