Saltar apartados

La rectora, Amparo Navarro, inaugura en la UA un congrés internacional sobre Llenguatge i Dret en l'Era de la Migració

Experts d’universitats de tot el món es donen cita en la UA des d’avui i fins dijous per a abordar els drets lingüístics dels migrants, el llenguatge com a espill dels drets humans; la desigualtat, discriminació i violència en el llenguatge i el dret, o la llibertat d’expressió en les arts, entre altres qüestions

 

ILLA_1 ILLA_2

 

Alacant. Dimarts, 7 de setembre de 2021

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha inaugurat aquest matí el congrés internacional Language and Law in the Age of Migration, una trobada que reuneix, des d’avui i fins dijous 9 de setembre, experts arribats d’universitats europees, Austràlia, Canadà, Jerusalem, Rússia o Taiwan, entre d’altres, per a tractar la realitat lingüística i legal en temps de migració.

Amparo Navarro ha estat acompanyada en l’acte inaugural per la presidenta de la Secció de Dret de la International Language and Law Association (ILLA), Frances Olsen, i per la presidenta de la Secció Lingüística de la mateixa associació i directora del congrés, Victoria Guillen-Nieto, professora del Departament d’Estudis Anglesos de la UA, a més de la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu.

En la seua intervenció, la rectora ha destacat la importància d’aquesta trobada internacional i de la temàtica que aborda, atesa la situació mundial de les migracions, amb Afganistan com a exemple més recent. «Les migracions derivades de situacions polítiques, econòmiques o del canvi climàtic estan revolucionant el món del dret i els lingüistes són més necessaris que mai. Els experts en dret necessiten els lingüistes, els lingüistes necessiten conèixer el dret i els migrants necessiten a tots dos», ha afirmat Navarro. La rectora ha conclòs el seu discurs inaugural recordant que la Universitat d’Alacant és una de les més rellevants d’Europa en el camp de la Lingüística Aplicada, tant en docència com en investigació, desenvolupada en la UA per excel·lents grups d’investigació interdisciplinaris.

Dirigit per la professora de la UA Victoria Guillén-Nieto, el congrés aprofundirà en temes d’actualitat en aquest camp, entre els quals hi ha el llenguatge com a espill de les qüestions de drets humans en el dret i el discurs jurídic; desigualtat, discriminació i violència en el llenguatge i el dret; enfocaments experimentals del llenguatge, el dret i els drets humans; els drets lingüístics del migrant; interpretació legal; filosofia del dret; pragmàtica del discurs jurídic; llibertat d’expressió en les arts; enfocaments analítics del discurs sobre el poder i la justícia en el llenguatge i el dret, i perspectives històriques de la pragmàtica jurídica.


Més informació 

Programa

 

 

ILLA_3

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464