Saltar apartados

Uns 50 alumnes de la Universitat d'Alacant s'ensinistren a ser empresaris

Màniga

Alacant, 4 d'abril de 2012

Prop de mig centenar d'estudiants de la Universitat d'Alacant han participat en el joc de simulació empresarial que ha organitzat la seua facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Aquesta competició, denominada MANGA (Management Game), que s'ha celebrat en la seua segona edició, va estar dirigit a alumnes d'aquest centre seleccionats després de valorar-se tant el nombre de crèdits cursats com la nota mitjana del seu expedient acadèmic, i ha consistit en l'adopció de decisions de gestió en empreses fingides.

El joc s'ha desenvolupat durant març i abril. Ha comptat amb la participació d'estudiants matriculats en la llicenciatura d'Administració i direcció d'empreses, la llicenciatura en Economia, la diplomatura en Ciències Empresarials i els estudis simultanis en Dret i Administració i direcció d'empreses (DADE) i Turisme i Administració d'empreses (TADE).

Els alumnes, organitzats en 10 equips, han competit en dues simulacions que s'han desenvolupat de forma paral·lela i que han donat lloc als dos guanyadors del joc. En el seu transcurs, els equips han pres un conjunt de decisions en diferents àmbits de gestió empresarial, imitant ser l'equip directiu de diferents empreses que operen en el sector làctic.

Després d'un període de prova en el qual els alumnes es van familiaritzar amb la dinàmica de funcionament del joc, els equips van prendre quatre decisions consecutives emulant quatre exercicis econòmics. El criteri per a determinar els guanyadors ha sigut el benefici empresarial acumulat al final del joc. Cadascun dels equips triomfadors ha rebut un premi en metàl·lic de 500 euros. Tots els participants han obtingut un diploma acreditatiu durant un acte celebrat aquest dimarts.

Els dos equips guanyadors han sigut Aracalacana (format per Gabriel Jatombliansky, Ángel Llimó, Marta Galindo, Álvaro Meseguer i Pablo Mora, estudiants d'Economia) i Nash Team (format per Desiderio Jesús Martínez, Pablo Jiménez i Julia Segura, estudiants d'Economia).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464