Saltar apartados

Ciència, jocs infantils i plurilingüisme en les Trobades d'Escoles en Valencià, de la mà de la Universitat d'Alacant

Alacant, 27 d'abril de 2012

El rector de la UA assistirà als actes de diumenge a Mutxamel

La Universitat d’Alacant renova el seu compromís amb l’escola en valencià amb jocs infantils, el Pati de la Ciència i la màxima presencia institucional. Les Trobades de l’Alacantí han començat aquest matí la Trobada d’estudiants i professorat de secundària i batxillerat al Parc del Palmeral d’Alacant.

Els actes públics tindran lloc el pròxim diumenge, dia 29 d’abril, al parc el Canyar de les Portelles de Mutxamel. El rector de la Universitat d’Alacant, Ignasi Jiménez Raneda serà present en la XXIV Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí per tal d’evidenciar el compromís de la institució amb el valencià i reforçar l’objectiu del bilingüisme real que proposa la institució docent. Amb la celebració de la Trobada es reforça el compromís del professorat, de les mares, pares i estudiants amb els programes d’ensenyament en valencià, que són els que millors resultats acadèmics produeixen segons diferents estudis.

Precisament la Universitat d’Alacant, la resta d’universitats públiques valencianes i fins a una trentena d’entitats encapçalades per Escola Valenciana, han subscrit un document dirigit a la Conselleria d’Educació amb diverses propostes per a millorar l’esborrany de Decret sobre plurilingüisme a partir del document "L’escola valenciana. Un model d’educació plurilingüe per al sistema educatiu valencià" elaborat per la Unitat per a l’Educació Multilingüe (UEM) de la Universitat d’Alacant.

Durant la jornada de divendres, al voltant de 3.000 estudiants d’institut han participat en diverses activitats de divulgació científica del Pati de la Ciència de la UA, un programa que coordina la professora Isabel Abril, del Departament de Física Aplicada. Es tracta de divulgar la ciència d’una manera lúdica i divertida a través de la realització d’experiments senzills tutelats per monitors especialistes en la matèria.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464