Saltar apartados

Els aprofitaments de l'aigua centren les VI Jornades d'Investigació de la Universitat d'Alacant i el Museu Històric d'Asp

Jornades_investigacion

Alacant, 26 d'abril de 2012

La Universitat d'Alacant, l'Ajuntament d'Asp i el Museu Històric d'Asp organitza, per sisena edició, les Jornades d'Investigació del Museu Històric d'Asp, que tenen lloc en el citat Museu els dies 27 i 28 d'abril de 2012. Transcórrer de l'aigua, transcórrer del temps. Els aprofitaments hídrics en la conca mediterrània és el títol de les VI Jornades que dirigeix el professor d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, Manuel Benítez Bolorinos, al costat de María T. Berná García, directora del Museu Històric d'Asp.

Entorn de l'aigua, la seua importància com a font d'energia motriu, el seu aprofitament, la domesticació de les fonts naturals d'aquest recurs bàsic, el seu control que ha generat una arquitectura, un art i una cultura, són alguns dels aspectes que es van a tractar en aquesta sisena convocatòria. El cas dels balnearis, exposat per l'investigador de la Universitat de Múrcia, Gonzalo Matilla Seiquer, inicia les Jornades. Continua l'arquitecta Àgata Marquiegui, amb la seua ponència sobre "El patrimoni hidràulic de la província d'Alacant", tema del que és especialista.

Per al dissabte 28 d'abril estan previstes les intervencions, entre altres especialistes, de José Vicente Cabezuelo, investigador del departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA. Membre del mateix departament, el director de les Jornades, participarà amb una altra de les comunicacions, "La molinería hidràulica valenciana al començament del segle XVI. Una etapa d'esplendor". Procurant la participació dels alumnes becaris, Héctor García, Celia Sancho i Miriam Parra, aportaran les seues exposicions sobre els temes la gestió del reg i les sèquies, les aigües del rei i aigua i terra en la frontera sud valenciana. Després de les seues intervencions, se succeirà una taula redona sobre els joves investigadors.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464