Saltar apartados

Inauguració de la I Trobada Hispano-Algeriana d'Universitats en la UA

Trobada_hispanoargelino

Alacant, 24 d'abril de 2012

La Universitat d'Alacant acull avui dilluns 23 i demà dimarts 24 d'abril la I Trobada Hispano-Algeriana d'Universitats, que reuneix rectors, vicerectors i altres membres d'universitats espanyoles i algerianes, així com representants del món empresarial i productiu.

La inauguració ha estat presidida pel rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda. Per la part espanyola, hi ha intervingut la vicepresidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Montserrat Casas Ametller; el vicepresident primer de la Xarxa Vives d'Universitats, Joan Viñas Sales, i la directora general de Casa Mediterrani, Almudena Muñoz Guajardo. Per la part algeriana, hi ha intervingut la directora de Postgrau i de Formació per a la Investigació del Ministeri d'Educació Superior i Investigació Científica d'Algèria, Houria Rebbah, i l'agregada diplomàtica encarregada dels Assumptes Culturals i de Cooperació de l'Ambaixada d'Algèria a Espanya, Amel Djellab.

El rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, ha destacat la necessitat de posar en marxa noves relacions entre les universitats de les dues ribes del Mediterrani per a aprofundir en els seus vincles, i ha reivindicat la importància de la internacionalització de les universitats. En aquest sentit, Jiménez Raneda ha posat l'exemple de l’«intens treball» desenvolupat durant els últims anys amb el Programa Algèria Universitats (PAU) com a origen d'aquesta primera trobada. A més, el rector ha insistit en l'important treball fet a través dels Programes de Cooperació Interuniversitària (PCI), que els últims anys han comptat amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, ha assenyalat la importància d'una col·laboració entre les institucions d'educació superior en l'àmbit internacional.

El vicepresident primer de la Xarxa Vives, Joan Viñas, ha repassat el treball desenvolupat des del 2007 de manera conjunta entre la Xarxa i les universitats de la Conferència Regional d'Universitats de l'Oest (CRUO) d'Algèria, en el marc del PAU. En aquest punt, Viñas ha recordat que s'han dut a terme 25 projectes de docència, investigació i transferència de coneixement, amb la participació de 37 universitats i amb la implicació de desenes de professors, personal d'administració i serveis i estudiants.

La directora general de Casa Mediterrani, Almudena Muñoz, en la seua primera intervenció pública com a directora d'aquesta institució, ha oferit a totes les universitats de la conca mediterrània la col·laboració de Casa Mediterrani per a fomentar i estrènyer les relacions econòmiques i professionals.

Per la part algeriana, l'agregada diplomàtica encarregada dels Assumptes Culturals i de la Cooperació de l'Ambaixada d'Algèria a Espanya, Amel Djellab, ha mostrat el desig que la Trobada siga fructífera i es puguen concretar les possibilitats de cooperació entre les institucions, entitats i empreses participants.

Finalment, Ouiza Cherifi, presidenta de la Conferència Nacional d'Universitats d'Algèria i rectora de la Universitat de Boumerdès, ha indicat que aquestes jornades són una bona avinentesa per a examinar experiències d'èxit en l'àmbit de la cooperació interuniversitària i ha mostrat la seua satisfacció per les possibilitats d'establir noves aliances que reforcen els vincles actuals entre les universitats algerianes i espanyoles.

La I Trobada Hispano-Algeriana d'Universitats està organitzada per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), el Ministeri d'Educació Superior i Investigació Científica d'Algèria, la Xarxa Vives d'Universitats i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, amb la col·laboració de Casa Mediterrani i la Universitat d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464