Saltar apartados

La UA analitza Brasil per dins en un seminari a Jorge Amado

Brasil_per_dins

Alacant, 25 d'abril de 2012

Fins al divendres, en la Seu d'Alacant

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de Jorge Amado, un dels grans escriptors brasilers, la Seu Ciutat d'Alacant acull a partir d'aquesta vesprada el seminari Brasil per dins, que abordarà la seua obra des de diferents perspectives.

Coordinat per José Luis Cividanes i Celina Cuhna, les jornades es perllongaran fins al divendres, dia 27 d'abril, quan se celebrarà un taller de danses afrobrasileñas.

Segons Cividanes, "Jorge Amado mai va pretendre ser intèrpret de Brasil, però ho va anar", per açò es va a analitzar la seua figura en les seues diferents facetes: referències biogràfiques, socials i culturals, sincretisme religiós, literatura,... les jornades se celebraran de 20.00 a 22.00 hores i comptaran amb la participació de diferents especialistes, entre ells, el catedràtic de Literatura Llatinoamericana de la UA, José Carlos Rovira, que serà l'encarregat de clausurar les jornades.

El dia 27 d'abril se celebrarà un tallar de danses afrobrasileñas, amb 20 places d'inscripció gratuïta, que tindrà lloc en el Pavelló Esportiu del Campus de Sant Vicent.

L'obra de Jorge Amado ha sigut traduïda a més de cinquanta idiomes i és considerada una referència obligada per a els qui vulguen emprendre un passeig per la multicolor i mestissa cultura brasilera, en la qual s'han anat fonent durant segles tradicions indígenes, africanes i europees.

Programa de les jornades

El Seminari s'inaugura aquesta vesprada amb una conferència, sobre les "Referències biogràfiques, socials i culturals", a càrrec dels professors de la Universitat d'Alacant, José Daniel Gómez, José José Luis Cividanes i Celina Cunha, de l'Associació Brasil per dins.

La segona sessió, que tindrà lloc demà dijous, dia 26 d'abril, se centrarà en «Amado i el seu sincretisme religiós», de nou impartida per Celina Cunha, i s'endinsarà en «La literatura de Jorge Amado, el temps i l'espai», amb Aline Pereira dóna Encarnação i Víctor David López, d'Edicions Ambulants.

L'última de les sessions comptarà amb la presència de la professora de la Universitat Juan Carlos I de Madrid, Elizabete Firmino, que parlarà sobre «Candomblé, la regió afrobrasileña i els orishas de Jorge Amado». El catedràtic de la UA, José Carlos Rovira, serà l'encarregat de clausurar la jornada.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464