Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i el Col·legi d'Advocats acorden la posada en marxa del màster universitari en Advocacia

Conveni_Master1

Alacant, 1 de desembre de 2011

El rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, i Mariano Caballero Caballero, degà del Col·legi d'Advocats d'Alacant, han signant aquest matí un acord pel qual impartiran de manera conjunta el títol oficial de màster universitari en Advocacia, un acte en què també han estat presents la vicerectora de Relacions Institucionals, Aránzazu Calzada, i la degana de la Facultat de Dret, Amparo Navarro.

Caballero ha mostrat la seua satisfacció per l'acord, i el rector ha assegurat que és un gran repte complit del qual la societat serà la més beneficiada. La degana de dret, Amparo Navarro, afirma que «aquest és un dels moments més especials que he viscut com a degana», i ha volgut agrair la col·laboració que des de fa 30 anys manté el Col·legi d'Advocats amb la Universitat d'Alacant i, en particular, Mariano Caballero.

Aquest màster es planteja d'acord amb la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, relativa a l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals, una llei que exigeix la superació d'una formació específica i una avaluació posterior per a obtenir el títol professional d'advocat que capacite per a l'exercici de la professió. La UA i el Col·legi d'Advocats, a través de la seua Escola de Pràctica Jurídica, impartiran la docència del màster amb una composició equilibrada entre advocats i professors universitaris. La direcció recaurà en un professor universitari de la Facultat de Dret i serà designat pel rector. El conveni preveu també la creació d'una Comissió Acadèmica, integrada pels degans de la Facultat de Dret i de l'ECA d’Alacant, a la qual se sumaran tres professors doctors i tres advocats designats per l'ECA, el director del màster i el codirector. La Comissió Acadèmica serà presidida per la degana de la Facultat de Dret, Amparo Navarro Fraure.

Després d'aquest punt de partida i, una vegada quede definida tota la programació docent, la Universitat d'Alacant, amb l'acord de la Facultat de Dret, la presentarà davant de l’ANECA per a la seua acreditació i davant de la Comunitat Autònoma Valenciana per a l'obtenció de l'autorització corresponent.

Conveni_Master3   Conveni_Master4

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464