Saltar apartados

Naix la Unitat Mixta d'Investigació "Càtedra Balmis de Vacunología" de la mà de la UA i el Centre Superior d'Investigació en Salut Pública

convenioCSiSP_1

Alacant, 2 de desembre de 2011

Ambdues institucions han signat avui un conveni amb la presència del director general de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals

La "Càtedra Balmis de Vacunología" inicia la seua marxa com a unitat mixta d'investigació UA-CSISP gràcies al conveni signat aquest matí pel rector de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda i per la directora del Centre Superior d'Investigació en Salut Pública (CSISP), Isabel Muñoz Criat. L'acte de signatura ha explicat també amb l'assistència del director general de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals del Ministeri de Ciència i Innovació, Carlos Martínez Riera, el vicerector d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, Manuel el Palomar, la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna, membres del seu equip d'adreça i el director de la Càtedra per la UA, el professor José Vicente Tuells Hernández.

La Universitat d'Alacant, a través del grup d'investigació "Balmis d'Investigació en Salut Comunitària i Història de la Ciència" adscrit al Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, i el CSISP, a través de "l'Àrea d'Investigació en Vacunes" desenvolupen línies d'investigació afins i complementàries en el camp de les Vacunacions. Per aquest motiu, ambdues institucions han decidit conjuminar esforços en investigació per a potenciar un millor desenvolupament de la seua activitat investigadora i un major aprofitament científic en l'àrea de Vacunes.

La Unitat Mixta "Càtedra Balmis de Vacunología" té un plantejament estrictament científic i estarà adscrita a la Facultat de Ciències de la Salut, sota la direcció de l'investigador José Vicente Tuells Hernández i en el que concerneix al CSISP, la  sotsdirecció serà a càrrec de l'investigador Javier Díez Domingo.

Associada a la labor investigadora es programarà anualment un conjunt d'activitats acadèmiques (cursos d'especialització, reunions de caràcter científic, seminaris, jornades, escola d'estiu en vacunología, etc.) en les quals participaran conjuntament investigadors del CSISP i de la UA. Així mateix, des de la Unitat Mixta es potenciarà la línia d'investigació de "Vacunología" del Programa de Doctorat en Ciències de la Salut.

Les línies d'investigació tractaran sobre l'acceptabilitat de les vacunes, la història de les vacunes i els aspectes relacionats amb la representació que els mitjans de comunicació fan de la vacunació. Els continguts d'investigació pretenen aprofundir sobre els aspectes socials del món de les vacunacions.

D'acord amb l'esperit internacionalista que va guiar les accions de Francisco Balmis en el camp de la vacunología, la Càtedra fomentarà el desenvolupament de projectes d'investigació i docència amb centres d'àmbit internacional, promocionarà beques d'investigació, l'intercanvi, la cooperació i la transferència tecnològica.

 

convenioCSiSP_2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464