Saltar apartados

El professor de la UA Carlos Álvarez-Dardet rebrà l'Ordre Civil de Sanitat

Alvarez_Dardet

Alacant, 7 de desembre de 2011

És la màxima condecoració de l'estat en matèria de salut

El Consell de Ministres ha concedit a Carlos Álvarez-Dardet Díaz, professor de la Universitat d'Alacant, la Creu de l'Ordre Civil de Sanitat, màxima condecoració civil espanyola “com a honor, distinció i reconeixement públic, per a premiar mèrits, conductes, activitats o serveis rellevants o excepcionals, en l'àmbit de la sanitat”. A la Universitat d'Alacant, Álvarez-Dardet és catedràtic del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública i director de l'Observatori de Polítiques Públiques i Salut, del Programa de Doctorat en Ciències de la Salut i de la Comissió d'Investigació de la Facultat de Ciències de la Salut.

A més, és membre de la Comissió Nacional d'Avaluació de l'Activitat Investigadora (Grup 4: Ciències Biomèdiques) i consultor per a l'OMS i l'OPS en temes de ciutats saludables i reformes de serveis de salut. Álvarez-Dardet combina aquestes activitats amb la participació en revistes científiques, com ara Gaceta Sanitaria, de la qual és editor associat. És autor de 180 articles per a revistes especialitzades en salut pública i polítiques de salut, ha dirigit 14 tesis doctorals i és membre del Grup de Determinants Socials i Polítics de la Salut del Centre d'Investigació Biomedica en Xarxa d'Epidemiologia i Salut Pública. Ha sigut president de la Societat Espanyola de Salut Pública i de la Societat Europea de Salut Pública, a més de director de Journal of Epidemiology and Community health.

La Creu de l'Ordre Civil de Sanitat va sorgir en 1983, a partir de les anteriors distincions d'Epidèmies (1838) i Civil de Beneficència (1856). S'atorga a instàncies del Ministeri d'Igualtat, Política Social i Sanitat.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464