Saltar apartados

El poeta argentí Edgardo Dobry participa en un seminari sobre literatura organitzat per la UA

Cartel_Seminario_LiteraturaAlacant, 10 de decembre de 2012

El reconegut poeta, assagista i traductor Edgardo Dobry analitzarà l'emancipació de la literatura en el "III Seminari de la Crònica d'Índies a Literatura de la Independència" organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti de la Universitat d'Alacant. Un seminari que té com a objectiu estudiar l'evolució històrica i cultural que culmina amb la formació de les literatures nacionals després de la Independència hispanoamericana.

A més d'analitzar autors i textos canònics de l'època, el seminari pretén endinsar a l'alumnat, i a tot lector interessat, en la història literària i cultural hispanoamericana en el període que es desenvolupa des de 1492 fins al segle de l'Emancipació. Així, especialistes de reconegut prestigi de la literatura colonial i vuitcentista comentaran i debatran sobre els textos que conformen aquesta tradició en la qual literatura, política i cultura van de la mà. El professor de la Universitat de Saragossa, Daniel Mesa impartirà la conferencia "Textos del segle XVII: aspectes de La Florida Inca i de la poesia de Sor Juana Inés de la Creu", i Virginia Gil Amate, de la Universitat d'Oviedo parlarà sobre el "Itinerari per la cultura de l'Amèrica Hispànica en el segle XVIII".

El seminari es desenvoluparà de l'11 al 13 de desembre, en l'Aula Magna de l'edifici de Geografia i Història de la UA, a partir de les 16.00 hores

 

Edgardo Dobry

Edgardo Dobry ((Rosario, Argentina, 27 d'abril de 1962)) és poeta, assagista i traductor. És doctor en filologia per la Universitat de Barcelona, ciutat on resideix des de 1986. Ha publicat els llibres Tard de cristall (1992), Cinètica (1999) i El llac dels pots (2005). Alguns dels seus poemes estan arreplegats en Monstres. Antologia de la jove poesia argentina (2001), i el seu assaig Poesia argentina actual: del neobarroco a l'objetivismo (i més enllà). Ha coordinat el dossier de la revista Diari de Poesia (nº 61, Buenos Aires), en bona mesura escrit per ell, sobre el poeta català Gabriel Ferrater. Ha publicat articles i assajos en diverses revistes d'Espanya, Mèxic i Argentina. Treballa com a editor i traductor per a diverses editorials de Barcelona i practica l'assaig i la crítica literària. Ha traduït, entre uns altres, a Giorgio Agamben, Roberto Calasso i Sandro Penna. En l'actualitat, escriu regularment sobre poesia i narrativa d'autors hispanoamericans per al suplement literari del diari El País, "Babelia".

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464