Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i el Consolat d'Equador realitzaran activitats conjuntes d'índole cultural i esportiva

 

Equador

Alacant, 17 de desembre de 2012

El Cònsol d'Equador a Alacant, Carlos Torres Garcés, ha visitat aquest matí la Universitat d'Alacant, on ha mantingut una reunió amb Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals i Eva Valero, directora del Centre d'Estudis Mario Benedetti.

En la reunió s'han abordat diferents temes d'interès per a ambdues institucions, entre els quals destaca l'acord per a realitzar activitats culturals i esportives amb el Consolat d'Equador, així com la cessió d'espais per a altres activitats. En aquest sentit, el Carlos Torres, ha mostrat el seu interès en la difusió de diferents manifestacions culturals equatorianes com a cinema, pintura o literatura, perquè "a través de la cultura la comunitat equatoriana de la província puga seguir connectada a les seues arrels i els alacantins puguen conèixer més d'Equador". En aquest sentit, els vicerectors Carles Cortés i Juan Llopis, han mostrat el seu interès en aquesta col·laboració mútua, ja que la UA manté nombrosos convenis amb universitats equatorianes, amb la societat de comunitats indígenes i compta amb nombrosos estudiants d'Equador.

Cal recordar que la comunitat equatoriana resident en la província d'Alacant ascendeix a 25.000 persones, encara que en el Consolat d'Equador a Alacant estan censats 3.461 equatorians, segons ha afirmat Carlos Torres. Per aquest motiu, i davant les pròximes eleccions generals convocades a Equador per al 17 de febrer de 2013, la UA ha acordat cedir un espai en el campus, perquè els votants equatorians puguen exercir el seu dret al vot en les instal·lacions de la UA, on s'instal·laran les taules electorals.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464