Saltar apartados

La Universitat d'Alacant posa en funcionament un servei de desenvolupament de projectes docents multimèdia: la fragUA

redes

Alacant, 14 de febrer de 2011

El nou servei promourà l'ús de les TIC en la docència universitària

Des de demà dimarts 15 de febrer, la Universitat d'Alacant comptarà amb un nou servei orientat a la promoció de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en la docència universitària, denominat “la fragUA”.

La fragUA és un servei que ofereix el vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa a través de la Biblioteca Universitària, en col·laboració amb el Servei d'Informàtica, per al desenvolupament de projectes docents multimèdia, per als quals facilita els equips i recursos necessaris, així com la formació adequada per a fer-ne ús. Es tracta d’un mitjà per a millorar la docència a través de la utilització de noves tecnologies i per a facilitar la generació de nous materials docents, especialment de tipus audiovisual. Destaquen entre aquests últims les pUA (píndoles formatives de la UA), que permeten l'enregistrament de vídeos de curta durada a partir d'una presentació (Power Point o similar) sense necessitat d'una especial formació en matèria d'audiovisuals per part del professorat.

Juan José Bayona, director del Secretariat de Biblioteca Universitària, assegura que el servei ofereix, a més, informació en matèria de propietat intel·lectual i en sistemes de recerca de materials complementaris.

Aquest nou servei de la Universitat d'Alacant inclourà també un laboratori de realitat virtual i captura de moviments, dirigit a la generació d'animacions.

Amb motiu de la inauguració de la fragUA, la Universitat d'Alacant ha previst la realització d'unes sessions de benvinguda, que començaran demà dimarts 15 de febrer i acabaran el divendres 18. Les sessions estan orientades a la demostració pràctica de l'ús del servei i inclouen una visita a les noves instal·lacions habilitades en la planta baixa de l'edifici de la Biblioteca General, al costat de la Mediateca. De la mateixa manera, els responsables de la fragUA han previst un programa de sessions formatives, que començaran el pròxim mes de març, centrades en temes i eines d'interès per al procés d'ensenyament-aprenentatge.

 

sala_formacion

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464