Saltar apartados

Dia Mundial contra el Càncer

Alacant, 2 de febrer de 2012

Dissabte vinent, 4 de febrer, és el Dia Mundial contra el Càncer. Aquesta malaltia és una de les principals causes de mortalitat a tot el món. L'Organització Mundial de la Salut calcula que, si no s’intervé, 84 milions de persones moriran de càncer del 2005 al 2015.

En la Universitat d'Alacant volem recordar aquest dia amb l'espot que ha gravat el nostre equip de futbol sala femení i en el qual es mostra una història real de superació de la malaltia.

Reproduir vídeo

«Juntes contra el càncer» és el lema de l'espot publicitari que la Universitat d'Alacant i l'Associació Espanyola Contra el Càncer han presentat en el campus de Sant Vicent del Raspeig. L'espot, titulat /El repte/, ha sigut realitzat de manera totalment altruista per la productora alacantina El Taller Visual, artífex de la col·lecció audiovisual de l'equip de futbol sala femení de la Universitat d'Alacant. Segons el responsable de la productora, Francisco Mogica, «el vídeo aborda la història de dues dones davant de dos grans reptes i culmina amb el missatge que hi ha un repte pel qual val la pena lluitar, i és combatre la malaltia». Per a fer-ho s'ha comptat amb la participació de Sofia Castellote, una jove que després d’haver lluitat contra un càncer durant anys va aconseguir vèncer-lo, i amb Aida Pastor, jugadora de l'equip de futbol sala femení de la Universitat d'Alacant que enguany ha aconseguit, juntament amb les seues companyes, ascendir a Primera Divisió. Aida va acabar Magisteri i és a punt de culminar els seus estudis de Psicopedagogia, i Sofia va estudiar enginyeria, totes dues a la Universitat d'Alacant.

Per a la veu en off s'ha comptat amb la participació de l'actriu de doblatge Nuria Mediavilla, que presta la seua veu a actrius com Jodie Foster, Naomi Watts, Cameron Díaz, Helena Bonham Carter, Angelina Jolie o Uma Thurman, entre altres. En la seua presentació, la vicerectora d'Extensió Universitària de la UA, Josefina Bueno, va destacar que tant Mediavilla com la resta d'actors, tècnics i personal que han participar en la realització del vídeo ho han fet de manera totalment desinteressada.

L'espot forma part d'una sèrie d'accions de conscienciació que mantenen la UA i l'AECC i que es va iniciar amb la incorporació del logo d’aquesta associació a la samarreta de l'equip de futbol sala femení de la UA coincidint amb l’ascens a la Primera Divisió. L'última de les accions conjuntes va ser el concert benèfic que va oferir l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant en l'ADDA, amb gran assistència de públic. L'objectiu és plasmar i difondre el compromís de les dues institucions en la lluita contra el càncer. Segons el president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Alacant, Pablo Enríquez, «l’associació naix per a ajudar la gent i intentar que els pacients visquen millor, i res millor que comptar amb el suport de la gent jove i el lloc en què naix la ciència per a aconseguir el nostre objectiu».

El vídeo està disponible en el canal de Youtube de l'equip de futbol sala femení de la Universitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464