Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra la Trobada de Grups d'Investigació en Qualitat i Innovació per a la Protecció, Promoció i Suport per a la Lactància Materna

Lactància_materna

Alacant, 3 de febrer de 2012

La Universitat d'Alacant celebrarà dimarts que ve, 7 de febrer, en la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut, la Trobada de Grups d'Investigació en Qualitat i Innovació per a la Protecció, Promoció i Suport per a la Lactància Materna. Aquesta activitat, organitzada pel Departament d'Infermeria de la UA, mostrarà experiències i investigacions desenvolupades per grups d'àmbit nacional i internacional implicats en el suport a la lactància materna.

La protecció, promoció i suport de la lactància és una estratègia excepcional per a millorar la salut durant la infància, constitueix una prioritat de salut pública a Europa i és una de les línies estratègiques de la salut reproductiva a Espanya.

La majoria de les mares abandonen la lactància abans del temps recomanat perquè troben dificultats, més que per una decisió prèvia. Les activitats de suport a la lactància es troben entre les intervencions més beneficioses, ja que no impliquen necessàriament un augment de la despesa sanitària i tenen efectes positius a curt i llarg termini, especialment en els grups poblacionals més desfavorits.

Aquest és un problema complex que exigeix plantejaments globals que incloguen els àmbits clínic, de gestió i planificació. La seua solució requereix, a més, integrar els diferents sabers, professionals i no professionals, per a oferir una atenció excel·lent a la mare, el seu bebè i l'entorn més proper.

L'objectiu d'aquesta trobada és reunir diversos grups de treball implicats en intervencions innovadores per a la protecció, promoció i suport a la lactància, i fer una posada en comú de les investigacions, experiències i saber fer, així com situar el progrés científic en aquest camp en el context de les necessitats de la societat per a contribuir a resoldre aquest problema.

La jornada està dirigida a participants en projectes d'investigació sobre la protecció, promoció i suport a la lactància materna, professionals d'àrees de salut o hospitals implicats en processos de millora i alumnes la Facultat de Ciències de la Salut.

L'obertura de l'acte comptarà amb la presència de Manuel Palomar Sanz, vicerector d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, María Mercedes Vinuesa Sebastián, directora General de Salut Pública, Qualitat i Innovació. Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i Ana Laguna Pérez, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464