Saltar apartados

Continua a la UA el Cicle "Capitalisme sense alternatives" amb Miren Etxezarreta

Etxezarreta

Economista crítica amb els models convencionals, la catedràtica emèrita de l'Autònoma de Barcelona estarà dimecres a la Seu d'Alacant

La catedràtica emèrita d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, Miren Etxezarreta, farà el pròxim dimecres 15 de febrer, als 20 hores, a la Seu d'Alacant, la segona conferència del cicle «Capitalisme sense alternatives?». La presentació de la ponència correrà a càrrec de Lluís Torró, professor d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d'Alacant i diputat als Corts Valencianes.

Etxezarreta, que destaca per la seua defensa de l'enfocament marxista i anticapitalista de l'economia, ha participat activament en el Seminari d'Economia Crítica Taifa, a Barcelona, dedicat a promoure la crítica de l'economia convencional, la formació de joves economistes i la divulgació de tems econòmics d'actualitat a través de la publicació dels informes d'economia crítica. Ha escrit nombrosos articles i llibres, com llaura La reestructuració del capitalisme a Espanya (1970-1990).

A més de catedràtica emèrita d'economia, Miren Etxezarreta (Ordizia, 1936) te un màster en Economia i és doctora per la London School of Economics. Ha treballat com a professora en els universitats de Sussex (Brighton), Bilbao i la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha fet estades de docència en universitats d'arreu del món.

El cicle Capitalisme sense alternatives? pretén obrir un espai de reflexió al qual participen prestigiosos especialistes com Federico Mayor Zaragoza, Miren Etxezarreta, Monica Frassoni, Josep Fontana i Salvador Giner, que estan analitzant els possibles alternatives que pot tenir el sistema capitalista i valorar-ne els conseqüències en l'àmbit polític i social.

El cicle, organitzat pel vicerectorat d'Extensió Universitària amb la col·laboració de l'IEC i la revista Espill de la Universitat de València, forma part del projecte Pensar el segle XXI que és va iniciar l'any 2005 sota la coordinació de Ferran Isabel i Faust Ripoll. Dónes d'aleshores s'han succeït els cicles sobre identitats europees (2005), política i ciutadania (2007), laïcitat i religió a Europa (2009), en què hi han participat dons i homes especialistes dels camps de la història, la sociologia, la política o l'economia. Jordi Pujol, Josep Fontana, Isabel Morant, Margarita Boladeras, Sami Naïr, Carles Duarte, Josep Ramoneda, Joan Francesc Mira, Victòria Camps o Dominique Schnapper, han estat entre els persones convidades. Els conferències d'aquest projecte és poden consultar en la revista de pensament L'Espill de la Universitat de València.

Els sessions tindran lloc a la Seu d'Alacant i la Sala de Graus de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat d'Alacant. L'assistència és lliure i està limitada a la capacitat de la sala encara que sota prèvia inscripció l'assistència és pot certificar o convalidar per un crèdit de lliure configuració.

 

Programa de conferències:

Dimecres, 15 de febrer, 20 h. Seu d'Alacant.

Miren Etxezerreta, economista, catedràtica emèrita d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

«Reflexionant sobre les alternatives»

Presenta: Lluís Torró, professor d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d'Alacant, diputat als Corts Valencianes.

 

Dijous, 23 de febrer, 20 h. Seu d'Alacant.

Monica Frassoni, política italiana, presidenta del Partit Verd Europeu

«Eixida verda de la crisi construint un vertader federalisme europeu»

Presenta: Manuel Alcaraz, professor d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant, president de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes

 

Dimecres, 29 de febrer, 13 h. Facultat d'Econòmiques. Sala de graus

Josep Fontana, historiador, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.

«El capitalisme més enllà de la crisi»

Presenta: Javier Vidal, catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d'Alacant.

 

Dimecres, 7 de març, 20 h. Seu d'Alacant.

Salvador Giner, sociòleg, catedràtic a la Universitat de Barcelona i president de l'Institut d'Estudis Catalans

«El futur del capitalisme: teories i realitats»

Presenta: Manuel Atienza, catedràtic de Filosofia del Dret i Dret Internacional de la Universitat d'Alacant

 

Inscripció i dates del cicle:

http://web.ua.es/sedealicante/ o www.veu.ua.es/va/talleres/


Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464