Saltar apartados

La presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni, al cicle "Capitalisme sense alternatives" de la UA

Monica_Fressoni

Alacant, 17 de febrer de 2012

La política italiana d'origen mexicà Monica Frassoni, participarà el pròxim dimecres, dia 22 de febrer, a la tercera edició del cicle Capitalisme sense alternatives, que organitza la Universitat d'Alacant. Amb el títol de «Eixida verda de la crisi construint un vertader federalisme europeu», la ponència tindrà lloc a la Seu Ciutat d'Alacant i estarà presentada pel professor d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant i president de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes, Manuel Alcaraz. L'acte comença als 20 hores i l'entrada és lliure.

Amb una orientació absolutament ecologista, Frassoni ha pertangut a diversos partits verds europeus. Dónes del 1990 fins a juny del 1999 va ser consellera del Grup dels Verds en el Parlament Europeu. El 1999 va ser triada eurodiputada per primera vegada pel partit francòfon belga Ecolo. El 2004 és va presentar de nou als eleccions europees, aquesta vegada a Itàlia al costat de la Federació dels Verds (pertanyent al Partit Verd Europeu) per la circumscripció Nord-oest. Durant aquella legislatura va ser copresidenta del grup parlamentari Verds/ALE al costat de Daniel Cohn-Bendit, fins al 2009. A l'octubre del 2009 ha estat triada copresidenta del Partit Verd Europeu, format per 32 partits ecologistes europeus.

Amb la participació de prestigiosos especialistes, el cicle Capitalisme sense alternatives? pretén obrir un espai de reflexió per a analitzar els possibles alternatives que pot tenir el sistema capitalista i valorar-ne els conseqüències en l'àmbit polític i social. Organitzat pel vicerectorat d'Extensió Universitària amb la col·laboració de l'IEC i la revista Espill de la Universitat de València, forma part del projecte Pensar el segle XXI que és va iniciar l'any 2005 sota la coordinació de Ferran Isabel i Faust Ripoll.

 

Conferències

Dijous, 23 de febrer, 20 h. Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4

Monica Frassoni, política italiana, presidenta del Partit Verd Europeu

«Eixida verda de la crisi construint un vertader federalisme europeu»

Presenta: Manuel Alcaraz, professor d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant, president de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes

 

Dimecres, 29 de febrer, 13 h. Facultat d'Econòmiques. Sala de graus

Josep Fontana, historiador, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.

«El capitalisme més enllà de la crisi»

Presenta: Javier Vidal, catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d'Alacant.

 

Dimecres, 7 de març, 20 h. Seu d'Alacant. C/ Ramón y Cajal, 4

Salvador Giner, sociòleg, catedràtic a la Universitat de Barcelona i president de l'Institut d'Estudis Catalans

«El futur del capitalisme: teories i realitats»

Presenta: Manuel Atienza, catedràtic de Filosofia del Dret i Dret Internacional de la Universitat d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464