Saltar apartados

La UA exhibeix a Cocentaina la mostra sobre Dones de la Transició

Alacant, 13 de febrer de 2012

La Universitat d'Alacant, a través de la seua Seu Universitària i el Centre d'Estudis sobre la Dona, inaugura matí a Cocentaina l'exposició Dones de la Transició. L'acte tindrà lloc a les 19 hores en el Centre Social Real Blanc de la ciutat comtal i es completarà amb la conferència d'una de les comissàries de la mostra, la professora Moreno Seco, que parlarà del paper que les dones van exercir en aquests moments crucials en la història recent d'Espanya.

Aquesta exposició, %u201CDones de la Transició%u201D va ser un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d'investigació Fent Història: Gènere i Transició a Espanya, finançat per l'antic Ministeri de Ciència i Innovació. Es tracta d'un projecte realitzat en col·laboració directa amb l'Arxiu de la Democràcia, el MUA, el Centre d'Estudis sobre la Dona i el Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant. L'objectiu d'aquesta mostra, com del projecte en si, és enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

El grup d'investigació del que parteix el projecte està integrat per les professores Nieves Montesinos Sánchez, Mar Esquembre, Helena Establier, Carmen Aragoneses i Mónica Moreno, amb la col·laboració tècnica de Mariló Berenguer Ros, integrant del Taller d'Imatge (FGUA), al càrrec de la qual ha estat la realització de l'audiovisual que forma part de l'exposició.

L'exposició podrà visitar-se fins al 8 de març. L'entrada és lliure.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464