Saltar apartados

La Universitat d'Alacant premiarà el robot fet per amateurs més hàbil en carreres amb uns altres i punxant els seus globus

Robot
Alacant, 14 de febrer de 2012
La Universitat d'Alacant ha organitzat una competició entre robots realitzats per afeccionats, que inclourà combats entre ells punxant globus que porten els autòmats adversaris i carreres en circuits ramificats. Aquesta trobada, denominat II Competició de Robòtica Amateur UA, està destinat prioritàriament a estudiants d'aquesta universitat i forma part de les activitats del mes cultural que està celebrant l'Escola Politècnica. Està organitzat pel seu grup d'automàtica, robòtica i visió artificial.
Els robots hauran sigut muntats pels alumnes participants, inscrits a partir del model "Skybot" (una combinació de peces tipus Llec, motors, components electrònics i microcontroladors) o dissenys originals similars. Hauran de ser totalment autònoms, no se'ls podrà controlar de manera amb filferro ni sense fil. La seua base no superarà els 30 per 20 centímetres ni la seua altura els 20 i no podran pesar més de 600 grams. En la fase final hauran d'incorporar determinats complements, inclòs un cable en forma d'agulla i tres globus unflats.
Les proves es desenvoluparan en tres jornades a partir d'aquest pròxim divendres, dia 17 de febrer. S'acceptaran un màxim de 16 inscripcions, dels quals després d'una primera fase se seleccionaran 8 participants. Els premis, a part d'un trofeu, inclouran dos kits de components electrònics per a construir un robot de competició. L'eliminatòria inicial consistirà en una competició de robots rastrejadors. La segona, també una carrera "robotraker", es farà recorrent una pista amb circuits ramificats i amb interseccions.
La fase tercera i última d'aquesta fase els autòmats, proveïts d'un punxe i tres globus, combatran entre si fent explotar els globus dels adversaris i traient-los dels límits de la pista.
Les normes d'aquesta competició inclouen la prohibició de tocar el robot durant una prova, danyar o desbaratar intencionadament a un contrari, usar dispositius que llancen líquids, pols, gasos o objectes i insultar als robots oponents.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464