Saltar apartados

Un vídeo sobre la Universitat d'Alacant, triat per la Comissió Europea ambaixador del 25 aniversari del Programa Erasmus

Alacant, 14 de febrer de 2012

El protagonista, Maurizio Oliviero és ara professor en la Universitat de Perusa

Maurizio Oliviero estudiava lleis en la Universitat de Perusa, Itàlia, quan en 1988 va viatjar a la Universitat d'Alacant per a formar part d'una experiència llavors nova: el Programa Erasmus. Sense protocols d'actuació fixats, ni allotjaments compromesos, allò va ser un camí que es va caminar caminant en els nou mesos que va durar la seua estada en una universitat llavors emergent com era la Universitat d'Alacant. Segons el seu protagonista, "ha sigut una de les experiències més importants de la meua vida, em va donar l'oportunitat de sentir-me europeu". Ara, 25 anys després del naixement d'aquella idea, la Comissió Europea celebra l'èxit global d'un Programa que ha facilitat la mobilitat de més de 3 milions d'estudiants europeus. Considerat un dels motors bàsics per a la creació de l'Espai Europeu d'Educació Superior, en el Programa Erasmus participen ja 47 països.

En el marc de l'efemèride, l'Organisme Autònom Programes Educatius Europeus (OAPEE), ha seleccionat un total de 25 històries de 25 estudiants de diferents països que han participat en aquest programa des de la seua creació. I la història de Maurici en la Universitat d'Alacant, ara convertida en un vídeo, ha sigut una escollida com a Ambaixadora Erasmus per Itàlia i testimonial Erasmus a Europa en les noces del plata del Programa.

Maurici Oliviero és en l'actualitat professor de Dret Comparat en la Universitat de Perusa i un expert en la llei islàmica, una cultura que al costat del fesol, va descobrir durant la seua estada a Espanya. El descobriment es va convertir en fascinació i després en objecte d'estudi i actualment és membre del grup de redacció de la Constitució de Palestina i està prestant assistència en la reforma del sistema judicial afganès i en la preparació dels jutges d'Afganistan. El professor italià assegura que la Universitat d'Alacant "és la meua segona casa, em sent part d'ella", afirma.

 

VEURE EL VÍDEO

 

Més informació

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464