Saltar apartados

La seu d'Alacant acull la presentació d'un llibre sobre Olimpia de Gouges

Olimpia

Alacant, 23 de febrer de 2012

Com a preàmbul als actes del Dia Internacional de la Dona

La vida i l'obra de la política revolucionària francesa Olimpia de Gouges, creadora de la Declaració de Drets de la Dona i de la Ciutadana, protagonitzen l'últim treball de la dramaturga i poeta Margarita Borja, que es presentarà en la Seu Ciutat d'Alacant dijous que ve, dia 1 de març.

Amb el títol d'Olimpia de Gouges o la passió d'existir, el llibre és una recopilació de textos de Diana Raznovich, Laura Borrás, Oliva Blanco Corujo, Daura Sals i Mª Àngels Gran que ofereixen una pluralitat de mirades tant des del punt de vista teatral com des del feminisme contemporani. L'acte de presentació, que s'emmarca en la commemoració del Dia Internacional de la Dona, comptarà amb la presència de diferents acadèmiques com Josefina Bueno, vicerectora d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant, Isabel Morant, Ester Barberá i Carmen Senabre.

Segons l'editora del llibre, Margarita Borja, "Olimpia va ser una dona imaginativa, enèrgica i de clar enteniment, que va obrir camins inesperats a la ciutadania femenina durant la Revolució francesa", encara que la seua vigència és ara més evident que mai.

Convertida en obra de teatre, l'obra va girar durant més de tres anys per escenaris i festivals a Espanya i en diversos països iberoamericans, i va obtenir reconeixement i entusiasme de públics diferents.

Margarita Borja, és poeta, autora i directora escènica. Tota la seua obra ha sigut produïda o coproducida per les Sorámbulas, amb vàries gires i estrenes internacionals. És cofundadora de Clàssiques i Modernes, una associació per a la igualtat de gènere en la cultura.

La presentació del llibre tindrà lloc a les 20'15 hores i l'entrada és lliure.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464