Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acosta els circuits electrònics a la biologia

Mentronics

Alacant, 20 de febrer de 2012

Científics d'àrees tan dispars com la biologia, les matemàtiques i la física es donaran cita aquesta setmana en aula de la Universitat d'Alacant a Saix per a discutir sobre una nova tecnologia que acoste els circuits electrònics a la biologia.

Aquesta nova ciència, denominada "memtronics", podria ser realment útil per a modelar circuits electrònics amb memòria com la qual tenen els sistemes biològics, segons assenyalen els organitzadors d'aquesta trobada, el CSIC i la Universitat d'Oslo, a més de la UA.

"Com la majoria dels processos biològics no són lineals, la versió simplista invalida la majoria de les nostres aproximacions per a entendre-ho. Per açò, els científics intenten ara utilitzar les eines desenvolupades en el camp dels models teòrics no lineals, els anomenats memristores, memcapacitores i meminductores", indiquen. I expliquen que aquests dispositius electromagnètics té una espècie de memòria, en el sentit que la seua tendència a conservar les seues propietats fa que variacions recents del camp magnètics tendeixen a mantenir-se durant cert temps. La hipòtesi amb la qual treballen actualment és que incloure aquesta histèresi pot ser suficient per a desenvolupar models no lineals.

Aquest seminari, denominat "Primera reunió sobre memtronics a Saix", que compta amb la col·laboració de diverses entitats d'aquest municipi, se celebrarà dels dies 23 a 26 de febrer. Assenyala Gabino Ponce, coordinador de l'aula de la UA a Saix i organitzador de la trobada, que el propòsit és consolidar aquesta trobada en futures edicions.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464