Saltar apartados

La Universitat d'Alacant gradua els últims llicenciats en Dret que podran exercir sense cursar els màsters d'Advocacia i de la Procura"

Sant_Raimundo_taula

Alacant, 17 de febrer de 2012

La llei obliga els llicenciats en Dret a partir de novembre de 2011 a fer aquests màsters per a poder col•legiar-se

Un paranimf abarrotat d'estudiants de Dret i de familiars ha sigut l'escenari de la celebració de Sant Ramon de Penyafort, patró de la Facultat. Hi ha un total de 635 graduats en les diverses titulacions: 100 en Relacions Laborals, 52 en Ciències del Treball, 40 en Dret-ADE, 182 en Dret, 59 en Gestió i Administració Pública, 134 en Criminologia. També han recollit el seu diploma els estudiants dels títols propis de Criminologia (1), Detectiu Privat (30) i Seguretat Pública (39).

Aquests llicenciats en Dret són l'última promoció que podrà exercir sense necessitat de fer els màsters d'Advocacia o de la Procura, per a poder col•legiar-se com a advocats i procuradors segons la llei de 2006. Així ho ha assegurat en la seua intervenció Amparo Navarro, degana de Dret, quan, adreçant-se als estudiants, ha afirmat que “sou els últims llicenciats amb un títol que us habilita per a col•legiar-vos com a advocats i procuradors”.

La vicerectora de Relacions Institucionals, Aránzazu Calzada, ha presidit l'acte i ha volgut destacar igualment aquest aspecte. “A partir del pròxim curs, es posa en marxa el Màster Universitari en Advocacia i el Màster Interuniversitari en Procura, d'acord amb la Llei 34/2006, d'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals”, ha dit Calzada, qui també agraeix el treball, l'esforç i la col•laboració amb la UA dels col•legis d'advocats i de procuradors, a més del que han dut a terme la degana, Amparo Navarro, i el seu equip per a engegar aquests postgraus formatius.

En reconeixement a aquest esforç i col•laboració, la Facultat de Dret ha atorgat les seues distincions honorífiques a Mariano Caballero Caballero, exdegà del Col•legi d'Advocats d'Alacant, i a Enrique de la Cruz Lledó, degà del Col•legi de Procuradors d'Alacant.

Carlos Jiménez Piernas, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alcalá, ha impartit la lliçó magistral “Estados débiles y estados fracasados”. Ha sigut presentat per Jaume Ferrer Lloret, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UA.

Finalment, la degana ha destacat “la posada en marxa del grup ARA, amb docència en anglès per als estudiants del primer curs de la llicenciatura en Dret: “Això ens permet no només formar els nostres estudiants en un context cada vegada més internacional, sinó rebre alumnes i professors d'altres universitats estrangeres, amb l'enriquiment que comporta per a les nostres titulacions”

La vicerectora de Relacions Institucionals ha reforçat “l’aposta de la Universitat per la investigació i, en aquest sentit, cal reconèixer i potenciar la investigació jurídica”, a més d’això ha destacat la publicació de l'Estatut de la Universitat d'Alacant el passat 3 de febrer.

 

Sant_RaimundoI

Foto ampliada

 

Sant_Raimundo_II

Foto ampliada

 

Sant_RaimundoIII

Foto ampliada

 

Sant_RaimundoIV

Foto ampliada

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464