Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i ASNEF uneixen esforços en la prevenció del frau, del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme

ASNEF1

Alacant, 21 de febrer de 2012

L'Associació Nacional d'Establiments Financers de Crèdit (ASNEF) i la Universitat d'Alacant, han acordat iniciar una col·laboració conjunta en la prevenció del frau i del blanqueig de capitals, així com del finançament del terrorisme. El rector de la UA, Ignacio Jiménez Raneda, i José María García Alonso, President de l'Associació Nacional d'Establiments Financers de Crèdit (ASNEF), han mantingut una trobada aquest matí per a rubricar el conveni de col·laboració, acompanyats de la vicerectora de Relacions Institucionals, Aránzazu Calçada, la degana de Dret Empare Navarro i representants d'ASNEF i de la Facultat.

L'acord de les dues institucions permetrà conjuminar les funcions d'investigació, docència i estudi característiques de la Universitat en aquest camp, amb la pràctica que sobre aqueixes mateixes matèries realitzen les entitats financeres de crèdit i els departaments de prevenció del frau i del blanqueig de capitals, que estan agrupats dins de l'ASNEF.

Per part de la Universitat d'Alacant el responsable de desenvolupament d'aquest acord serà el professor Isidoro Blanco, del Departament de Dret Internacional Públic i Dret Penal de la UA i per ASNEF serà Fabián Zambrano Viedma, responsable del Servei de Prevenció del Frau i del Servei d'Informació dels Subjectes Obligats.

ASNEF agrupa a les entitats que es dediquen al finançament de béns de producció i consum i posseeix un departament de "Servei de Prevenció del Frau" que coordina el treball del sector i impulsa la col·laboració operativa amb Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i amb altres Organismes de l'Administració. També compta amb un altre departament de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme denominat "Servei d'Informació dels Subjectes Obligats (SISO)".Per la seua banda, la Universitat d'Alacant imparteix el Grau de Criminologia i nombrosos cursos especialitzats en prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme a jutges i fiscals espanyols i llatinoamericans, sota els auspicis de l'OEA i de les Nacions Unides.

ASNEF3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464