Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Conselleria d'Iran a Espanya acorden la creació d'un Seminari Permanent d'Estudis en Iranologia amb seu en la UA

Iranología 4   Iranología 2

 

Alacant, 23 de febrer de 2012

El director de la Conselleria d'Iran a Espanya, Amir Pourpezeshk, ha acudit avui a la Universitat d'Alacant, en representació d'aquesta entitat i també com a representant de l'Institut de Cultura i Comunicacions Islàmiques (Sazmán) per a mantenir una trobada amb el rector de la UA, Ignacio Jiménez Raneda, i signar un conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

Gràcies a aquest acord, la Universitat d'Alacant crearà el Seminari Permanent d'Estudis d'Iranología amb l'objectiu de potenciar activitats acadèmiques i d'investigació sobre Iran en camps d'interès cultural per a la comunitat universitària. De la mateixa manera, el Seminari Permanent s'estableix com una plataforma per a organitzar activitats culturals de difusió de la cultura i el món persa. En aquest sentit, Porurpezeshk, ha volgut destacar avui en la signatura de l'acord que 'en aquests temps, és important i necessari que la societat conega la cultura iraniana' i el rector ha insistit en aquest enfocament ja que 'la cultura persa és el bressol de la civilització'.

El professor del Departament de Filologies Integrades José Cutillas Ferrer assumeix l'adreça d'aquest Seminari Permanent, en coordinació amb el responsable de la Conselleria Cultural d'Iran en España.el conveni preveu l'organització de cursos especialitzats en Iranología i la Conselleria d'Iran oferirà guies de viatge i estudi en la República Islàmica d'Iran.

II Trobada de la Societat Espanyola d'Iranologia

La signatura d'avui coincideix amb la inauguració avui de la II Trobada de la Societat Espanyola d'Iranología, que acull el saló de graus de la Facultat de de Filosofia i Lletres i que es perllongarà durant la jornada de matí.

Especialistes de reconegut prestigi del món preislámico, d'Àsia Central i del món persa clàssic (S. XIII al S. XVIII) es donen cita en aquesta trobada que han inaugurat aquest matí Luis Bernabé Pons, director del Departament de Filologies Integrades de la UA i Alberto Pedrera, president de la Societat Espanyola d'Iranología (SEI).

Iranología3

Iranología1

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464