Saltar apartados

La Universitat d'Alacant va a proporcionar formació en enginyeria aplicada a terrenys volcànics

Alacant, 22 de febrer de 2012

La Universitat d'Alacant va a proporcionar formació en geologia volcànica a enginyers i alumnes dins un cicle de conferències. Sota el títol "Enginyeria civil i geològica aplicada a mitjans volcànics", aquest programa forma part de les activitats del mes cultural de l'Escola Politècnica i es desenvoluparà durant la setmana pròxima.

El cicle, que pretén acostar la problemàtica de la construcció i explotació d'obres civils en terrenys volcànics i insulars, està organitzat pel Departament d'Enginyeria de la Construcció i Obres Públiques. Consta de 8 conferències i és també per a estudiants un curs de lliure elecció curricular. La seua oportunitat està relacionada amb el gran desenvolupament que ha tingut en aquests últims anys l'enginyeria geològica, "hagut d'en gran part al fet que s'ha configurat un panorama normatiu en el qual els estudis geotécnicos són preceptius en el procés constructiu".

Indica Luis Bañón, professor d'Enginyeria de la Construcció i Obres Públiques i director del curs, que el seu contingut dotarà de formació addicional a alumnes i professionals en un aspecte en el qual no sol haver-hi experiència. Durant quatre dies, del 27 de febrer a l'1 de març, Juan Carlos Santamarta i Luis Enrique Hernández, dos experts procedents de Canàries, la zona volcànica espanyola per excel·lència, desenvoluparan un programa de 8 conferències en què proporcionaran coneixements sobre "les eines necessàries per a escometre els problemes d'índole geotécnica i hidrogeológica en mitjans volcànics, que desgraciadament no resol la normativa nacional actualment en vigor", indiquen els organitzadors.

El contingut del curs inclou des dels processos volcànics vinculats a la construcció d'infraestructures als materials més usuals en terrenys volcànics i les seues aplicacions, la guia de planificació d'estudis geotécnicos per a edificació en aquest tipus de terrenys i els aprofitaments i obres hidràuliques singulars en ells, entre altres temes.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464