Saltar apartados

La universitat francesa de Llemotges nomena doctor honoris causa el catedràtic de la UA Marco Antonio López Cerdá

Marco Antonio

Alacant, 24 de febrer de 2012

El catedràtic del Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat d'Alacant serà investit doctor honoris causa per la Universitat de Llemotges (França) en reconeixement a la seua trajectòria professional i docent.

La cerimònia tindrà lloc el pròxim 4 de juliol a la ciutat francesa, on López Cerdà serà investit doctor honoris causa en el transcurs de la IV Trobada Científica ALEL, un congrés internacional sobre optimització i anàlisi matemàtica que organitzen conjuntament les universitats de Llemotges i Alacant.

Breu currículum

Nascut a Alcoi (1949). Doctor en Matemàtiques per la Universitat de València amb una tesi que va versar sobre Teoria de Jocs Cooperatius. Catedràtic d'Universitat (des de 1981) en l'àrea d'Estadística i Investigació Operativa de la UA (Facultat de Ciències). Amb anterioritat va prestar serveis en la Universitat de València. Honorary Research Fellow del CIAO, University of Ballarat, Austràlia; President de la Societat Espanyola d'Estadística i Investigació Operativa des de 1988 a 1990; membre del comitè espanyol d'ICMI; membre del Capítol Valencià del Club de Roma; membre de CVAEC (Comissió Valenciana per a l'Acreditació i Avaluació de la Qualitat del Sistema Universitari Valencià); Coordinador d'EUROPT, etc. Ha publicat 103 articles d'investigació, i ha sigut citat 506 vegades per 176 autors. Les seues publicacions s'arrepleguen en revistes d'alt impacte com Mathematical Programming, Mathematics of Operations Research, JOTA, Linear Algebra and Its Applications, Journal of Mathematical Analysis and Applications, SIAM Journal on Optimization, etc. La seua investigació versa sobre optimització, programació semi-infinita, anàlisi convexa i variacional i teoria de jocs. Autor d'una monografia sobre “El paper dels processos estocàstics en Biologia” (Arbor, 1995); co-autor, juntament amb M.A. Goberna, d'un llibre sobre Programació Semi-Infinita, publicat per John Wiley and Sons en 1998; i co-editor d'un text de Kluwer en el 2001. Investigador principal en una vintena de projectes d'investigació. Investigador Coordinador del projecte Consolider i-MATH (des de Julio del 2008). Director de disset tesis doctorals. Estades d'investigació en diferents centres de prestigi Internacional: Cambridge (Anglaterra), Trier (Alemanya), Mendoza (Argentina), Santiago de Xile (Xile), Barcelona (UAB), Enschede (Holanda), etc. Co-editor (2000-2007) de la revista TOP, publicada per la SEIO (Societat d'Estadística i Investigador Operativa), i editor associat de revistes internacionals (International Abstracts of Operations Research, JIMO, etc.).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464