Saltar apartados

Batalla de robots en la UA

Alacant, 29 de febrer de 2012

 

Reproduir vídeo

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant finalitza aquests dies el seu Mes Cultural. Des del dia 6 de febrer ofereix una àmplia gamma d'activitats per als seus estudiants i que qualsevol persona de la universitat pot gaudir.

Ha sigut un mes replet d'accions que ha tingut de tot: conferències d'allò més variat, concursos, tallers... Una d'aquestes activitats ha sigut la II Jornada de Robòtica Amateur de la UA. Es tracta d'una interessant competició per als amants de la robòtica organitzat pel Grup d'Automàtica, Robòtica i Visió Artificial i pel Màster en Automàtica i Robòtica.

Es tracta d'una curiosa competició en la qual els participants havien de fabricar i programar els seus propis robots perquè funcionaren de forma autònoma segons les bases del concurs. La competició estava dividida en jornades amb diferents proves que els prototips havien de superar i en les quals s'anaven acumulant punts.

Una de les proves denominada "Robotrackers" consistia en una carrera per un entramat de línies amb interseccions i bifurcacions incloses. L'objectiu era arribar abans que el seu adversari a la línia de meta. Estaven programats per a llegir i interpretar els senyals i així, seguir el camí més curt.

Encara que sens dubte la prova estavella va ser la coneguda com "Balloon fight" en el qual els autòmats portaven un globus adossat. L'objectiu era punxar el globus de la resta d'oponents o traure'ls fóra del tauler. Una apassionant batalla en la qual els robots havien d'orientar-se per les llums que posseïen els adversaris al costat del globus i sense eixir-se de les línies que delimitaven el ring.

Es tracta de la segona edició d'aquesta Jornada de Robòtica Amateur en la Universitat d'Alacant. En aquest cas el vencedor va ser Carlos Cano, alumne del Grau d'Informàtica amb el seu robot BSSv1. ¡¡Enhorabona als dos!!

 

Notícia relacionada:

- La Universitat d'Alacant premiarà el robot fet per amateurs més hàbil en carreres amb uns altres i punxant els seus globus

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464