Saltar apartados

El Consell de Govern convoca eleccions a rectora o rector de la Universitat d'Alacant

Alacant, 27 de febrer de 2012

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha acordat avui, en sessió ordinària, la convocatòria d'eleccions a rectora o rector i el calendari electoral que regularà el procés.

Segons l'article 66 de l'Estatut de la UA “El Consell de Govern, amb una antelació mínima de dos mesos a la data d'expiració del mandat ordinari, convocarà les eleccions a rectora o rector, i fixarà en la convocatoria la data de celebració i el termini de presentació de candidatures.”

El Consell de Govern també ha acordat avui concedir el nomenament de doctor honoris causa a Carlos de Cabo Martín, a proposta de la Facultat de Dret, i a Daniel Pauly, a proposta de la Facultat de Ciències.

 

DADES D'INTERÈS:

Calendari electoral

Després d’acordar-se la convocatòria d'eleccions a rectora o rector de la Universitat d'Alacant, el Consell de Govern ha aprovat el següent calendari electoral:

- Del 5 al 9 de març: exposició pública del cens electoral i termini de reclamacions.

- 14 de març: publicació del cens definitiu.

- Del 15 al 22 de març: termini de presentació de candidatures.

- 26 de març: proclamació provisional de candidates i candidats.

- 2 d'abril: proclamació definitiva de candidates i candidats.

- Del 17 d'abril al 4 de maig: campanya electoral.

- 8 de maig: jornada de votació.

- 15 de maig: proclamació definitiva de la candidata o candidat electe o, si escau, de les candidates o candidats que passen a la segona volta.

- 21 de maig: jornada de votació, si escau, en segona volta.

- 28 de maig: proclamació definitiva, si escau, de la candidata o candidat electe.

Tenint en compte que l'equip rectoral va prendre possessió el 20 de maig de 2008, el Consell de Govern ha aprovat la convocatòria d'eleccions, en compliment dels terminis establits en el punt 2 de l’article 66 esmentat.

 

BREU CURRÍCULUM DELS DOCTORS HONORIS CAUSA

Carlos de Cabo Martín

Actualment és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Complutense de Madrid (abans ho va ser a les universitats de Santiago de Compostel·la, Alacant i Alcalá de Henares), autor dels llibres La República y el Estado liberal; La crisis del Estado social; Teoría histórica del Estado y del Derecho constitucional); Contra el consenso. Estudios sobre el Estado constitucional y el constitucionalismo del Estado social; Sobre el concepto de ley; La Reforma constitucional en la perspectiva de las Fuentes del Derecho i Teoría constitucional de la solidaridad.

Daniel Pauly

Segons la revista Scientific American, Daniel Pauly és un dels 50 científics més influents del món. Doctorat en biologia pesquera i oceanografia biològica per la Universitat de Kiel (Alemanya), actualment dirigeix el Centre de Pesqueres de la University of British Columbia (Vancouver, Canadà), al qual va arribar en 1994, després de passar uns anys en l'International Centre for Living Aquatic Resource Management (ICLARM) de Manila. Daniel Pauly és una autoritat mundial en l'estudi del declivi de les reserves pesqueres i la resposta dels ecosistemes a la pressió humana. Ha desenvolupat i utilitzat noves tècniques que han permès l'anàlisi dels impactes globals de la pesca sobre els ecosistemes marins, ha quantificat aquests impactes amb l’índex tròfic marí i ha convertit el model Ecopath en una de les eines de modelització d'ecosistemes més utilitzades. La National Oceanic and Atmospheric Administration dels EUA considera que aquest model és una de les consecucions més destacades dels últims 200 anys.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464