Saltar apartados

El historiador Josep Fontana, en el ciclo Capitalisme sense alternatives? de la UA

Fontana

Alacant, 28 de febrer de 2012

Aquesta quarta conferència, serà de matí a la Facultat d’Econòmiques

L’historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Fontana, serà l’encarregat d’impartir la quarta conferència del cicle Capitalisme sense alternatives?. En aquesta ocasió, la xarrada de Fontana tindrà lloc demà dimecres, dia 29 de febrer, a les 13 hores, a la Sala de graus de la Facultat d’Econòmiques. El catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d’Alacant, Javier Vidal serà qui presente al ponent que parlarà de El capitalisme més enllà de la crisi.

A més d’historiador, Josep Fontana (Barcelona, 1931) va ser professor d’Història Econòmica en la Universitat de Barcelona i catedràtic de la mateixa disciplina en les universitats de València i Autònoma de Barcelona. Va fundar i dirigir l’Institut d’Història Jaume Vicens Vives, en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En la seua obra, que s’aproxima als trenta títols, podem trobar llibres d’investigació històrica, de síntesi i de teoria de la història. En podem destacar, La quiebra de la monarquía absoluta 1814- 1820 (1971), Historia: anàlisis del pasado y proyecto social (1982), La història després de la fi de la història (1992), Europa ante el espejo (1994) o Por el bien del imperio. Una historia del mundo desde 1945 (2011).

El cicle Capitalisme sense alternatives? pretén obrir un espai de reflexió al qual participen prestigiosos especialistes que estan analitzant les possibles alternatives que pot tenir el sistema capitalista i valorar-ne les conseqüències en l’àmbit polític i social.

L’assistència és lliure i està limitada a la capacitat de la sala encara que sota prèvia inscripció l’assistència es pot certificar o convalidar per un crèdit de lliure configuració.

 

Pròxima conferència:

Dimecres, 7 de març, 20 h. Seu d’Alacant.

Salvador Giner, sociòleg, catedràtic a la Universitat de Barcelona i president de l’Institut d’Estudis Catalans

«El futur del capitalisme: teories i realitats»

Presenta: Manuel Atienza, catedràtic de Filosofia del Dret i Dret Internacional de la Universitat d’Alacant

 

Més informació

http://web.ua.es/sedealicante/ o www.veu.ua.es/va/talleres/.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464