Saltar apartados

La Ciència també serveix per a elaborar Gelat

Alacant, 27 de febrer de 2012

Les II Jornades de Ciència i Gelat de la UA donen unes bases científiques als artesans heladeros

L'elaboració de gelats suposa, a més d'un art, una ciència. Amb la finalitat de donar unes bases científiques als heladeros a fi que puguen desenvolupar noves textures i sabors, objecte d'estudi de la tecnologia dels aliments, així com per a conèixer els aspectes nutricionals de cada aliment com a base de fabricació del gelat, se celebra en la Universitat d'Alacant les II Jornades de Ciència i Gelat els dies 28 i 29 de febrer de 2012.

La preparació de diferents xocolates o l'elaboració de gelats amb formatge, substancia aquesta que resulta difícil de treballar en aquest tipus de productes alimentosos, són alguns dels temes que es van a tractar en les Jornades. Així, el curs combina la participació d'especialistes dels àmbits tant científic com a gastronòmic. Elvira Costell, investigadora de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments de València (IATA) pertanyent al Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) impartirà la conferència %u201CLa qualitat sensorial dels aliments. ¿Com influeix en la resposta del consumidor?%u201D. Susi Díaz, del Restaurant La Finca, aporta la seua experiència des de l'àmbit gastronòmic. Amb perfil similar, Daniel Alvárez, de la Pastisseria Dalua, parlarà sobre l'elaboració de gelats personalitzats de xocolata, mentre Agustín Mira exposarà els elaborats amb formatge, Eva Tamarit tractarà el yogurt com a base per a la seua fabricació i José Muñoz, del Consell Regulador de la Denominació d'Origen de la xirimoia, acostarà a les Jornades aquest aliment com a base de la seua composició, entre altres ponents.

Les Jornades es desenvolupen en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant els dies 28 i 29 de febrer de 2012.

Organitza el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia dins del Programa d'Estudis Universitaris en Elaboració Artesanal de Gelats.

Col·labora el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA i ANHCEA. Inaugura la degana de la Facultat de Ciències de la UA, Nuria Vaig granar Teruel.

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464