Saltar apartados

La Universitat d'Alacant explicarà l'episodi volcànic del Ferro

Vulcanologia

Alacant, 28 de febrer de 2012

La Universitat d'Alacant dedicarà una jornada científica a la ciència dels volcans en la qual experts en aquest branca del coneixement descriuran, entre altres coses, a l'últim episodi de volcanismo encara actiu ocorregut a Canàries.

Sota el títol de "II Jornades de Ciències de la Terra: volcanología", aquesta trobada es desenvoluparà els pròxims dies 1 i 2 de març, organitzat pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient i la Facultat de Ciències de la UA. En el seu transcurs, els professors de la Universitat dels Palmells de Gran Canària Pérez Torrado, JC Carracedo i A. Rodríguez emmarcaran les particularitats de l'erupció submarina de la Restinga (El Ferro) dins del conjunt dels riscos geològics a Canàries i del panorama actual dels coneixements sobre aquesta ciència: els seus mecanismes, productes i formes, l'anàlisi dels terrenys volcànics i la descripció de les illes volcàniques intraplaca. La trobada inclourà una taula redona sobre els riscos volcànics i com han de gestionar-se les crisis sisme-volcàniques.

Durant les jornades de ciències de la terra precedents, celebrades el passat any i dedicades a la paleontologia, la UA va inaugurar el Jardí de Pedres del seu campus.

Assenyalen els organitzadors que el principal objectiu de les jornades que s'inicien el dijous és complementar la formació acadèmica i cultural de la comunitat universitària en l'àrea de les ciències geològiques, i que serviran també per a transferir coneixements sobre l'anàlisi i gestió de riscos geològics amb l'objectiu fonamental de prevenir o minimitzar les seues conseqüències independentment del seu origen (erupcions volcàniques, terratrèmols, inundacions%u2026etc). Afigen que "la UA s'està convertint en una referència nacional en el camp de la comunicació social de la ciència en l'àrea de la geologia".

Comenta Juan Carlos Cañaveras, professor del Departament de Ciències de la Terra, vicedegà de Geologia de la Facultat de Ciències i coordinador d'aquesta trobada, que a pesar que la zona actualment activa d'Espanya és Canàries, en la península existeixen altres àrees d'antic volcanismo en el Cap de Gata, Olot i altres punts de l'arc mediterrani i en el Camp de Calatrava (Ciudad Real).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464