Saltar apartados

Minhea Ignat, director de l'OFUA, dirigirà a Croàcia a la Filharmònica de Zagreb

Mihnea Ignat

 

Alacant, 28 de febrer de 2012

L'Orquestra, amb la mateixa antiguitat que les de Viena o Berlín, estrena una obra de Bradic

El director titular i artístic de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, Mihnea Ignat ha sigut convidat per a dirigir un dels concerts d'abonament de l'Orquestra Filharmònica de Zagreb, a Croàcia. El concert tindrà lloc el dia 2 de març, a les 19'30 hores, en l'Auditori Vatroslav Lisinski de Zagreb amb capacitat per a 1841 espectadors.

L'actuació forma part de la temporada número 140 d'aquesta orquestra que es troba entre les més antigues del vell continent, coetània de la Filharmònica de Berlín, de Viena o Sant Petersburg. Mestres com Lorin Maazel, Zubin Mehta, Valery Gergiev, Rafael Frübeck de Burgos i, aquesta mateixa temporada, Jesús López Cobos, Premie Príncep d'Astúries de l'Arts, han dirigit a aquesta orquestra.

Ignat es reconeix molt il·lusionat amb la invitació a la qual considera 'tot un honor'. El director de l'OFUA viatjarà a Zagreb una setmana abans del concert per a poder realitzar els assajos previs a l'actuació, ja que entre les peces que es van a interpretar destaca l'estrena mundial de la Simfonia No.1 de S. Bradic. El repertori es completa amb peces com l'Obertura Fantasia 'Romeo i Julieta', de Tchaikovsky, la Rapsòdia sobre un tema de Paganini per a piano i orquestra op. 43, de Rachmaninov, en la qual els solos de piano seran interpretats pel croat Bruno Vlahek, de l'Escola de Música Regna Sofia de Madrid i la Rapsòdia Romanesa Op. 11 No. 1 en La Major, d'Enescu.

Després del concert de Croàcia, Mihnea Ignat tornarà a Alacant per a dirigir la temporada de primavera de l'OFUA que s'inaugura el dia 27 de març amb el Concert Didàctic 'Viatge al nou món' i que culminarà amb el Concert Institucional en benefici de l'AECC, el dia 29 de març en l'Auditori de la Diputació. Les entrades ja estan a la venda en servicam.com.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464