Saltar apartados

L'arquitecte i pintor Juan Navarro Baldeweg impartirà demà, a la UA, la lliçó magistral "Materia, signos, nada"

Juan_Navarro

Alacant, 9 de febrer de 2012

Demà, divendres 10 de febrer, el reconegut arquitecte, escultor i pintor Juan Navarro Baldeweg participarà en la celebració

del Mes Cultural de l'Escola Politècnica Superior de la UA. Baldeweg farà la lliçó magistral "Materia, signos, nada", a la sala de graus d'Òptica a les 13.00 h. José María Torres Nada, professor del Departament d'Expressió Gràfica i Cartogràfica, en serà el presentador.

La trajectòria professional de l'humanista Juan Navarro Baldeweg, reconeguda internacionalment, va quedar destacada amb la concessió de la Medalla de l'Arquitectura en 2008.

 

Juan Navarro Baldeweg

(Santander, 1939). Arquitecte, pintor i escultor, ha aportat una mirada nova a les pràctiques constructives, en les quals l'obra és entesa com un objecte d'activació del context físic existent.

Es va graduar en 1965 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de laUniversitat Politècnica de Madrid, on també es va doctorar en 1969. Ha estat  professor convidat a Filadèlfia, Yale, Princeton, el Graduate School of Design de la Universitat de Harvard -com a Kenzō Tangeprofesor- i Barcelona. Entre 1959 i 1960 va estudiar gravat a l'Escola de Belles Arts de Sant Fernando. És catedràtic del Departament de Projectes Arquitectònics en la mateixa escola en què es va graduar i ha simultanejat la carrera com a arquitecte amb l'estudi i la pràctica de la pintura, l'escultura i treballs que crítics d'art com Ángel González, Juan José Lahuerta o William Curtis han relacionat amb les vinculacions de les avantguardes artístiques del segle XX amb línies de tradició arcaica.

Inicialment va treballar a l'estudi de l'arquitecte Alejandro de la Sota. En1974 va ser becat per la Fundació Juan March per a fer estudis de postgrau lCenter for Advanced Visual Studies del Massachusetts Institute of Technology a Cambridge (Massachusetts), on va ser alumne de Gyorgy Kepes. En la dècada dels 80 va inaugurar el seu estudi d'arquitectura a Madrid. El seu treball arquitectònic ha estat relacionat amb el dels seus contemporanis Álvaro Siza Vieira i Rafael Moneo.

En 1998 va rebre la Medalla d'Or Tessenow, que concedeix l'Alfred Toepfer Stiftung FVS pel conjunt del seu treball. És Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando, membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando i de l'Acadèmia Europea de Ciències i Arts.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464