Saltar apartados

La sala Aifos de la UA exhibeix la mostra Science Fiction, Voyage au coeur du vivant

science_fiction

Alacant, 6 de febrer de 2012

S'inaugurarà el pròxim 8 de febrer, amb la ponència Literatura i ciència: premonicions i convergències

Fins al 27 de febrer s'exhibirà en la sala Aifos de la UA la mostra Science Fiction, Voyage au coeur du vivant, una mostra que reuneix quadres on s'entrecreuen, mitjançant la tècnica de la sobreimpressió, fotos científiques provinents de l'Institut National de la Sanité et de la Recherche Médicale (INSERM) de París i gravats antics que il·lustren l'obra de Julio Verne.

La mostra, organitzada per l'Institut Français València i el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, s'inaugurarà el pròxim 8 de febrer, a les 10.00 hores, amb la ponència Literatura i ciència: premonicions i convergències, a càrrec d'Helis Jaime, doctor en Literatura Comparada de la Sorbonne. Jaime ha organitzat diferents congressos en l'àmbit de la literatura comparada, centrant la seua atenció igualment en la literatura espanyola i hispanoamericana.

La seua preocupació per una aproximació àmplia i enriquidora entre els diferents àmbits del saber ho ha portat a ser un dels grans especialistes en les interrelacions entre les Ciències i les Lletres, i membre actiu de l'Escola d'Astrofísica de l'Observatori de París.

Segons explica la coordinadora de la mostra, la professora del departament de Filologies Integrades Ángeles Sirvent: "A través de l'exposició elaborada per l'INSERM de París, i patrocinada per l'Ambaixada de França, la qual cosa pretenem des de l'àrea de Filologia Francesa és mostrar al públic universitari la necessitat d'eixir dels nostres compartiments estancs i oferir un acostament interdisciplinari entre diferents àmbits artístics i fins i tot entre les diferents ciències".

A més, Sirvent afig que "en aquesta exposició, on les ciències humanes i experimentals entren en simbiosis, i on el microscòpic es converteix en art i interrelaciona amb la literatura, pretenem que els universitaris, ja siga l'alumnat com el professorat de diferents disciplines, aprecie noves formes estètiques i alhora científiques, i valore la riquesa que ens aporta la interdisciplinaritat".

La mostra es complementa amb el conte de Bernard Werber, autor de la trilogia Les Formigues, on s'estableix un diàleg a distància amb Verne, el pare de la ciència ficció moderna: «Per a mi, és l'iniciador. És qui m'ha donat guanyades de viatjar lluny en obrir un llibre. És el que em va ensenyar que amb les paraules es poden fer esclatar totes les fronteres».

Entrada lliure

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464