Saltar apartados

La Universitat d'Alacant llança el I Concurs d'Idees Innovadores per a l'alumnat

Concurs_innovadores3

Alacant, 7 de febrer de 2012

Elena Garrigós, presidenta del Consell d'Alumnes, i Manuel Palomar i José Vicente Cabezuelo, vicerectors respectivament d'Investigació, Desenvolupament i Innovació i d'Alumnat, han presentat aquest matí el I Concurs d'Idees Innovadores, que està adreçat als alumnes de la Universitat d'Alacant.

Aquesta iniciativa pretén incentivar la creativitat de la comunitat universitària i, en concret, implicar-hi l'alumnat com a pilar fonamental de la UA. Així ho ha assegurat Manuel Palomar, qui ha dit que “el concurs pretén afavorir l'esperit creatiu i innovador dels nostres estudiants i donar a conèixer el seu talent potencial”. Per la seua banda, José Vicente Cabezuelo ha volgut destacar que “a la UA no solament ens ocupem d'una àmplia formació acadèmica, sinó que incentivem l'emprenedoria entre l'alumnat”. Elena Garrigós, presidenta del Consell d'Alumnes, ha afirmat que “es tracta d'una iniciativa molt interessant, perquè l'alumnat té moltes i bones idees, però de vegades manca de mitjans per a donar-les a conèixer. Aquest concurs ens ofereix l'oportunitat de difondre-les”.

Els treballs poden ser presentats, individualment o en grup, des d'avui i fins les 12.00 h del pròxim 2 de març. Informació i bases del concurs en: http://web.ua.es/es/vr-investi/

Premis i criteris

El concurs d'Idees Innovadores concedirà dos premis (1r Premi: 1.000 € / 2n Premi: 500 €) en una única modalitat: Idea Innovadora. A més, els estudiants que siguen seleccionats com a finalistes obtindran un diploma acreditatiu, un pòster (grandària A2) a tot color del seu treball, que del 5 al 9 de març formarà part d'una exposició a l'entrada de l'aulari II, i una invitació a un dinar que patrocina el restaurant Arrayan del Club Social II.

El jurat del concurs escollirà, entre els treballs presentats, vint finalistes d'acord amb els següents criteris:

- Innovació i qualitat de les propostes.

- Efectivitat comunicativa i creativitat dels treballs presentats.

- Capacitat de suggestió dels projectes per a transmetre un missatge original.

- Adequada interpretació dels requeriments expressats en la convocatòria.

- Importància de la idea (més que del disseny de la presentació).

L'alumnat que vulga participar-hi, ha d'enviar la idea innovadora a l'adreça electrònica concursoidea@ua.es

Un jurat seleccionarà els finalistes i l'alumnat, per votació del 5 al 8 de març, elegirà la millor idea innovadora. Tothom qui participe en la votació entrarà en el sorteig d'un Iphone 4S, amb el patrocini de Telefónica, que es durà a terme el 9 de març.

 

 

Concurs_innovadores2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464