Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la Càtedra Prosegur

Catedra_Prosegur3

Alacant, 8 de febrer de 2012

La professora de la UA Reyes González serà la directora d'aquesta càtedra que promou la investigació, reflexió i debat sobre la gestió del talent en les organitzacions

La Universitat d'Alacant i l'empresa de seguretat privada Prosegur han presentat avui la Càtedra Prosegur en la Seu Ciutat d'Alacant de la mà de la seua directora, la professora de la UA Reyes González, en un acte institucional presidit pel rector, Ignacio Jiménez Raneda, el director de negoci de la zona aquest de Prosegur, José Gil i la pròpia directora de la Càtedra. En l'acte també han estat presents els vicerectors de Relacions Institucionals, Aránzazu Calçada, Investigació, Desenvolupament i Innovació, Manuel el Palomar, Infraestructures, Espais i Medi ambient, Vicente Montiel, Óscar Baidez, delegat d'Alacant de Prosegur, Olga Ramis, gerent de Recursos Humans també de Prosegur, Juan Llopis, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA i Lucía Gomis, directora de la Fundació General UA.

La UA i Prosegur van signar el passat mes de juliol un conveni per a l'engegada de la Càtedra Prosegur-UA amb l'objecte de crear un espai de debat, reflexió i investigació sobre l'estudi de la gestió del talent en les organitzacions. La companyia de seguretat, que explica ja amb més de 120.000 empleats a tot el món duu a terme una política de gestió del talent a nivell global amb diferents programes de formació i de desenvolupament professional. La Càtedra, dependent del vicerectorat de Relacions Institucionals de la UA, s'ocuparà de desenvolupar programes formatius i tasques d'investigació que contribuïsquen a millorar la qualificació i coneixements en matèries concretes relacionades amb la cultura empresarial, les noves tecnologies de la informació i les comunicacions, l'eficiència en la gestió dels Recursos Humans i la gestió del talent com a font generadora d'innovació.

En la seua intervenció d'avui, tant el rector i el director de negoci de la zona aquest de Prosegur han volgut destacar "el caràcter nou de la Càtedra recentment creada i la importància de la innovació formativa en aquesta àrea de coneixement".

Per la seua banda, Reyes González com a directora designada de la Càtedra assumirà a partir d'avui, l'execució d'un programa que inclourà l'organització de cursos i seminaris, juntament amb la realització d'estudis i treballs de recerca.

En el seu discurs de presentació, la recentment estrenada directora ha afirmat que %u201Cles relacions entre la Universitat i el món empresarial són necessàries i rendibles per a ambdues parts i, per a nosaltres, açò no és un simple tòpic%u201D. De la mateixa manera, González ha explicat que %u201CProsegur, a més del seu mecenatge aporta a aquest projecte la seua experiència, la seua kown how i la UA, a través del seu grup d'investigació SIRHO -Sistemes d'Informació i Recursos Humans en les Organitzacions (que també dirigeix Reyes González), aporta coneixement, innovació, desenvolupament, creativitat i el talent dels seus investigadors, així com la responsabilitat institucional de la UA%u201D.

González ha continuat la seua intervenció exposant que duran a terme accions formatives online dirigides al personal de Prosegur i al teixit empresarial de parla hispana en general, sobre gestió del talent directiu, gestió de recursos humans i gestió de xarxes socials en l'empresa: %u201Cutilitzarem la plataforma de formació virtual Moodle. Aquesta plataforma ajuda als proveïdors de formació i educadors a elaborar comunitats d'aprenentatge en línia, convertint-se en la millor aliada dels docents%u201D va afirmar la directora.

Finalment Reyes González ha afirmat que %u201Cinvestigarem el disseny i implantació d'Universitats Corporatives Online en signatures de dimensió internacional vinculades a organismes públics d'educació superior%u201D.

Finalitzat el discurs de la directora de la Càtedra, l'acte va acabar amb la conferència impartida pel professor Faust Olmos Grau: %u201CGestió del Talent en les organitzacions empresarials%u201D.

Catedra_Prosegur1 Catedra_Prosegur2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464