Saltar apartados

Seleccionades 24 obres per a la VI edició de Mulier Mulieris de la UA

Eixint_mulier2012

Alacant, 6 de febrer de 2012

D'un total de 235 propostes d'artistes nacionals i internacionals

Vídeos que aborden la problemàtica del gènere com a construcció social excloent, que ironitzen sobre la imatge irreal de les dones en el món de la moda o sobre els rols femenins associats a les tasques domèstiques. Uns altres que aborden la situació de les dones en societats com la birmana o la iraniana. Fotografies que desafien les convencions sobre la bellesa femenina, recuperen la memòria familiar, reconeixen el treball de les dones en el món rural o reclamen l'acceptació de la transsexualitat. Escultures que s'apropien d'objectes simbòlics per a reivindicar la normalització dels matrimonis femenins, que reten homenatge al talent de les dones o que aúnan delicadesa i força. Pintures que actualitzen estereotips com l'encarnat per Ofelia o cerquen, a través de l'autoretrat, la construcció de la identitat. Instal·lacions que proposen el reconeixement de la pròpia sexualitat... Són només alguns dels exemples de les 24 obres que conformaran l'exposició de la VI edició de Mulier Mulieris, una convocatòria d'arts plàstiques organitzada pel Museu de la Universitat d'Alacant per a celebrar el Dia Internacional de les Dones, que s'ha consolidat com a referent del debat artístic entorn de temes de gènere.

En aquesta edició han concorregut un total de 235 propostes nacionals i internacionals, de les quals un jurat d'experts multidisciplinaris vinculat a la creació artística, la investigació i la docència, ha seleccionat els treballs de 20 dones i 5 homes de diferents generacions que "aporten mirades transversals cap a la condició femenina". El jurat, compost per Tatiana Sentamans, Javier Moreno, Lorena Amorós, Remedios Navarro i Mauro Hernández, director del MUA, ha destacat d'aquests treballs "el seu posicionament davant la pràctica artística, definit per la seua voluntat de visibilizar, sensibilitzar, denunciar o retre homenatge", així com "el caràcter social dels projectes" i la cerca, per part dels artistes, "de noves vies i discursos per a connectar amb el públic". Segons el jurat, aquests creadors "demostren que l'art no és només un territori per a l'elaboració d'objectes de luxe sinó un laboratori d'idees, un espai d'experimentació per a la introspecció i la reflexió individual o col·lectiva".

Com en anteriors convocatòries, la pluralitat de disciplines artístiques seleccionades aportarà una gran riquesa a aquest conjunt de visions poètiques, iròniques, reivindicatives i decididament contemporànies sobre la feminitat, que podrà veure's en el MUA a mitjan març.

Els artistes seleccionats són: María María Acha, Almudena Armenta Deu, Eugenia Blanco, Laura Boix, Carmelo Brustia, Reyes Caballero, Ro Caminal, Penélope Castanys, Ana Cembrero/Jorge Piquer, Regina Degiorgis, Helena Delgado, Yolanda Domínguez, Verónica Fieiras, Susana Guerrero, Roberto Lacalle, Luis Molinero, Marta V. Muñoz Gallego, Francis Taronger, Laura Piñeiro, Arántzazu Ros Soriano, Eva M. Santos, Noemi Sjöberg, Maira Soares i Laura Torres Gandía.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464