Saltar apartados

El biòleg Daniel Pauly serà investit doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant

Dilluns que ve 28 de gener en la celebració de la festivitat de Sant Tomás d'Aquino

Daniel_PaulyAlacant, 25 de gener de 2013

El biòleg francés Daniel Pauly serà investit doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant durant la celebració de la festivitat de Sant Tomás d'Aquino, tal com es va aprovar per unanimitat en acord de Consell de Govern a proposta de la Facultat de Ciències.

Durant l'acte acadèmic, que tindrà lloc dilluns que ve 28 de gener a les 12:00 hores en el Paranimf de la UA, José Luis Sánchez Lizaso, director del Departament Ciències del Mar i Biologia Aplicada, exercirà de padrí de Pauly i impartirà la laudatio del candidat. Per a finalitzar, es farà lliurament dels premis extraordinaris de doctorat, diplomatures, llicenciatures, graus, enginyeria, arquitectura, enginyeria tècnica i arquitectura tècnica de la Universitat d'Alacant.

Entre altres assistents es comptarà amb la presència José Miguel Saval, director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència de la Generalitat Valenciana.

 

Currículum de Daniel Pauly

Daniel Pauly (1946), biòleg de nacionalitat francesa. Va estudiar a Alemanya (O. Kiel). Va desenvolupar una part important de la seua trajectòria professional en l'ICLARM (Centre Internacional per a gestió dels recursos vius aquàtics), una organització no governamental amb seu a Filipines que el seu principal objectiu és promoure la recerca i gestió dels recursos marins com a mitjà de lluita contra la pobresa.

Actualment és professor en l'Escola de pesqueres de la Universitat de British Columbia de Vancouver Canadà. Té més de 500 articles científics del més alt nivell i més de 30 llibres. Té quatre doctorats honoris causa i el Premi Ramón Margalef 2008 entre altres premis i distincions internacionals.

A més, ha sigut pioner en l'enfocament ecosistémico per a la gestió de pesqueres, havent desenvolupat un grup d'eines (ecopath, ecosim, ecospace) per a simular i gestionar pesqueres des d'un punt de vista completament nou.

Daniel Pauly és un dels 50 científics vius més importants i amb més influència en l'actualitat per Scientific American.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464