Saltar apartados

La revista Geographos de la Universitat d'Alacant valora les millores del casc històric de Cocentaina

Alacant, 23 de gener de 2013

VillenaLa revista digital Geographos per a estudiants de geografia i Ciències Socials de la Universitat d'Alacant, que edita l'Institut de Geografia, ha valorat les millores experimentades els últims anys al casc històric de Cocentaina (Alacant). Assenyala l'article "Centres històrics, anàlisis i perspectives des de la geografia", del que és autor Joaquín Santamaría, alumne de la UA de quart curs de la llicenciatura en Geografia, que aquesta zona de la ciutat ha experimentat una millora significativa respecte a fa alguns anys, quan el casc històric estava sent bastant oblidat "després d'haver sigut tractat i estudiat per part de l'administració pública, amb l'ajuda de geògrafs".

Indica l'autor que la qualitat de vida en ella s'ha incrementat gràcies a les iniciatives que enumera: de rehabilitació d'alguns edificis, millora de l'asfalt, la introducció de noves activitats en el centre, com és l'oficina municipal de desenvolupament local i urbanisme, la creació d'alguns parcs i places per als vianants i la preservació del patrimoni existent, rehabilitant part de les esglésies i dels edificis de la zona més representatius.

Afig, no obstant açò, que persisteixen problemes tals com a escassa població jove, edificacions en avançat estat de deterioració, fins i tot en situació ruïnosa, carrers inaccessibles per a vehicles grans, la falta de generació de nova ocupació o nous comerços i la difícil supervivència dels tradicionals i l'absència d'una oficina d'atenció als veïns del centre històric.

Conclou l'article apel·lant a estratègies i projectes que permeten als centres seguir "sent realitats multifuncionales, alimentar centralitats com la turística i la cultural i exercir un paper rellevant en les estructures urbanes del segle XXI".

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464