Saltar apartados

"Aquel Fernando" i "Lisístrata" inauguren les X Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura

Aquell_Fernando
L'Aula de Teatre Universitari de la UA durant la interpretació de "Aquell Fernando"

 

Alacant, 29 de gener de 2013

L'Aula de Teatre i el Teatre Clàssic i Universitari de la Universitat d'Alacant participen en una nova convocatòria de les Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura que enguany celebren la seua desena edició. La cita amb els grups de la UA, que representaran "Aquell Fernando" i "Lisístrata", seran els dies 2 i 9 de febrer, respectivament.

Juan Luis Mira i Pascual Carbonell dirigeixen "Aquell Fernando", obra de Jerónimo López Mosso en la qual, amb una durada d'uns 70 minuts, es presenta a un grup d'ancians, antics actors i actrius, que passen els seus últims dies a cura d'una infermera i com, encara que alguns ja estan perdent el cap, decideixen muntar una obra de teatre. El divertit i caòtic càsting a la cerca d'intèrprets, com preparen els seus papers, la seua poca capacitat per a memoritzar i com aquests vells actors tornen a sentir-se joves a través del teatre, centren l'argument d'Aquell Fernando.

De la mà del clàssic, Andrés Vinaches i Tomás Mestre presenten una comèdia d'Aristófanes que parla d'una Atenes immersa en la Guerra del Peloponeso, de dones i homes, d'una vaga de sexe i de la possibilitat de la pau en una trama que, malgrat haver sigut escrita l'any 411 abans de Crist, encara avui està de plena vigència. "Lisístrata", sens dubte, és un exemple primerenc i egregio de com el teatre arreplega i reflexiona els conflictes i vicissituds de la societat en què es produeix. Sota l'embolcall d'un llenguatge lliure i desenfadat i d'una peripècia escènica hilarante, presenten un problema greu i universal que al llarg de la història ha afectat a totes les societats humanes: el de la guerra i les seues conseqüències.

Les Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura es desenvolupen entre el 2 de febrer i el 10 de març, a les 20.30 hores, en el saló d'actes de la Casa de Música i Cultura de Los Montesinos. L'entrada és lliure limitada a l'aforament de la sala.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464