Saltar apartados

La UA acorda rebaixar els requisits d'accés a les ajudes pròpies per a matrícules oficials

La creació d'un gabinet de nutrició, del Premie Igualtat i el calendari acadèmic, entre els temes del Consell de Govern d'avui

 

CONSELL DE GOVERN

 


Alacant, 30 de gener de 2013.

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat aquest matí els nous requisits d'accés a les ajudes que la pròpia institució destina a l'exempció de taxes en el pagament de matrícules per a estudis de Grau, de primer i segon cicle i màsters oficials. Segons la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané, "a més de duplicar la quantia destinada a aquest tipus d'ajudes, hem establit unes normes molt més accessibles que les que es demanden des del Ministeri i la Generalitat per a beneficiar a un volum major d'estudiants, que d'una altra manera no accedirien a cap tipus d'ajuda".

De la quantitat prevista per a aquest tipus d'ajudes, un total de 250.000 euros, un 10% es destinarà ajudes socials per a estudiants amb dificultats especials. La convocatòria per a accedir a elles hi ha eixit publicat avui mateix en el Butlletí Oficial de la Universitat d'Alacant. Es poden consultar a través del següent enllaç.

Assessorament i recerca nutricional

Un altre dels punts de l'ordre del dia, aprovat per unanimitat, ha sigut la creació del Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la UA (ALINUA), a proposta de la Facultat de Ciències de la Salut, amb el respatler del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat. L'objectiu és potenciar un espai assistencial, investigador i docent, que es convertisca en referent per als estudiants de Nutrició de la UA. Els serveis del nou centre es fonamenten en tres grans pilars: el clínic, el públic i l'investigador. En el primer d'ells, des del propi gabinet d'ALINUA s'oferirà tractament nutricional a preus mínims a tota la comunitat universitària amb visites de sessió informativa, consulta, revisions i estudis antropométricos. Dins del servei públic, sempre que se sol·licite, es poden gestionar assistència nutricional per a poblacions i col·lectius específics, així com cursos, conferències, jornades... sobre educació alimentosa i hàbits de consum. Finalment, en l'aspecte investigador, l'ALINUA treballarà en l'estudi i la millora dels hàbits de la població universitària a través d'estudis específics sobre consum d'aliments, alcohol, estils de vida, etc.

Premie Igualtat de la UA

Durant la seua intervenció en el Consell de Govern, el rector, Manuel Palomar, ha informat, entre altres qüestions, de la creació del premie Igualtat-UA. El nou guardó, que consistirà en el lliurament d'una rèplica en miniatura de l'esculturaArmonía, situada en la Plaça de la Igualtat del Campus. La seua creació obeeix a les accions contemplades dins del Primer Pla d'Igualtat de la UA, de 2010-2011, en el qual s'estableix la celebració d'un acte anual de reconeixement apersonas, col·lectius, entitats o institucions tant públiques com a privades, pertanyents o no a la UA, que amb la seua trajectòria o labor hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere. El premi Igualtat-UA, podrà també reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l'excel·lència de les acadèmiques La convocatòria d'aquest premi es publicarà pròximament en el BOUA. El lliurament del guardó es farà coincidir amb les activitats organitzades en el marc de la celebració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

En un altre ordre de coses, el Consell de Govern ha aprovat també el calendari acadèmic per al pròxim curs, que està disponible en la següent adreça web.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464