Saltar apartados

La Universitat d'Alacant constitueix la primera empresa especialitzada en productes farmacèutics

Medalchemy_SL

Equip promotor principal al costat del Rector, Manuel Palomar i el Director del Parc Científic d'Alacant, Joaquín Marhuenda

 

Alacant, 9 de gener de 2013

La Universitat d'Alacant constitueix la primera empresa de base tecnològica (EBT) de química fina, Medalchemy, S.L., especialitzada en productes farmacèutics Medalchemy, S.L. sorgeix del know-how acumulat en el departament de Química Orgànica i l'Institut de Síntesi Orgànica. El sector on opera l'empresa és el de la Química fina i, més concretament, les especialitats farmacèutiques.

Aquesta iniciativa empresarial ha sorgit de l'àmbit acadèmic, condicions que la converteixen en una (EBT), és a dir, una de les principals vies amb què explica la Universitat per a complir la seua tercera missió: transferir a la societat i al mercat els coneixements generats en els seus laboratoris i aules.

L'accionariat de la nova empresa està formada per catorze socis fundadors pertanyents majoritàriament a l'Institut de Síntesi Orgànica de la Universitat d'Alacant, estant el nucli majoritari compost pel Dr. Miguel Ángel Yus Astiz, la Dra. Carmen Nájera Domingo, el Dr. Francisco Foubelo García, el Dr. José Miguel Sansano Gil i el Dr. José Javier Soto Salvador, que desenvoluparan tasques de producció, qualitat i R+D+i.

L'activitat principal de l'empresa Medalchemy S.L., com indica el Dr. Miguel Ángel Yus "se centra principalment en la recerca i el desenvolupament, a xicoteta i mitja escala (planta pilot), de nous principis actius d'alt valor afegit (productes associats a la salut)".

Finalment, ressaltar que els promotors de la Universitat d'Alacant consideren una oportunitat excel·lent aprofitar el seu reconeixement tant nacional com a internacional, en el camp de la Síntesi Orgànica i conjuminar esforços amb empreses del sector de la Química Fina-especialment la de la branca Farmacèutica. La creació de l'empresa i el seu manteniment durant aquests anys, ha suposat la seua consolidació i reconeixement dins del sector. Empreses tan importants com Pharmamar, Palau Pharma, Medichem, Lipopharma, Uriach, AB-therapeutics, Goldshield Ltd. (Mercury Pharma), Nordmedica AG i Takasago confien avui dia en la capacitat de Medalchemy.

"A la Comunitat Valenciana, som l'única empresa capaç de preparar molècules que poden ser utilitzades clínicament sota normes GMP, la qual cosa ens permet interaccionar per exemple amb hospitals o centres de recerca mèdica l'hora de generar substàncies que puguen ser utilitzades amb finalitats clíniques", afig el Dr. Yus.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464