Saltar apartados

Carmen Linares estrena a Alacant el seu últim treball, basat en versos de Miguel Hernández

Alacant, 11 de gener de 2011

Com a homenatge a Bernicola i a Morente

La "cantaora” Carmen Linares estrena a Alacant el seu últim espectacle, titulat “Oasis abierto. Miguel Hernández flamenc”. L'estrena nacional tindrà lloc el pròxim dijous, dia 13 de gener, a les 20.30 hores, en el Teatre Principal d'Alacant. L'espectacle, patrocinat pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant i la Fundació Manuel Peláez Castillo, és un homenatge al professor de la UA José Antonio Martínez Bernicola i al “cantaor” Enrique Morente, mort recentment.

En l'espectacle, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant i la Caja de Ahorros del Mediterráneo, conflueixen la poesia, la història, la llum, les imatges i la música en un espai escènic units pel flamenc. Una proposta artística que travessa la imatge tradicional del poeta per a apostar pel que fonamenta la seua poesia: l'afirmació de la vida. Aquest “flamenc viu” és el que Carmen Linares mostra en aquest homenatge a la poesia hernandiana, “projectant els versos cap al que és contemporani, cap a nosaltres”, segons expliquen. Aquest oasi se significa musicalment com una aposta escènica flamenca contemporània que es nodreix del fluir de l'arrel flamenca, beu del folklore popular i esguita amb un vessant musical contemporani.

Se sumen a la “cantaora” la percussió de Tino di Geraldo, la guitarra de Salvador Gutiérrez, el piano de Pablo Suárez, el “soniquete” de Tomasito i les composicions del cantautor Luis Pastor. La direcció escènica està dissenyada i coordinada pel director teatral Emilio Hernández, que s'uneix a aquest elenc artístic aportant la seua experiència escènica. Aquesta multiplicitat d'elements ofereix una visió global que actualitza al present la imatge i la paraula d'un poeta que sempre es va dirigir des dels presents i amb els presents.

Les entrades estan disponibles en www.servicam.es i en les taquilles del Teatre Principal d'Alacant.

Funció prèvia per a la comunitat universitària

Donada l'estreta col·laboració que uneix la “cantaora” Carmen Linares amb la Universitat d'Alacant, amb la qual ha participat en incomptables ocasions en homenatges i cicles sobre el flamenc, la “cantaora” i Cabofaro Producciones inviten la comunitat universitària a una funció prèvia reduïda que coincidirà amb l'assaig general d’“Oasis abierto. Miguel Hernández Flamenco”, demà dimecres, dia 12 de gener, al Teatre Principal d'Alacant a les 19.30 hores.

Durant trenta minuts, quaranta universitaris tindran l'oportunitat única de visualitzar el procés artístic d'una creació escènica amb tots els músics en l'escenari i conversar amb Carmen. Un espai de trobada per als aficionats al flamenc, a la poesia i als qui volen conèixer per dins com funciona una producció musical.

Els membres de la comunitat universitària alacantina interessats a assistir han d'entrar en la web de l'espectacle www.oasisabierto.comi enviar un correu a cabofaromadrid@gmail.com indicant nom i cognoms, els estudis que s'estiguen cursant o la vinculació existent amb la Universitat d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464