Saltar apartados

El Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics desenvolupa un nou programa informàtic propi per a generar el dossier de premsa de la UA

Alacant, 18 de gener de 2011

A partir d'avui, la Unitat de Comunicació de la Universitat d'Alacant, posarà en funcionament un nou sistema de recerca de notícies que li permetrà generar el dossier de premsa amb major agilitat i efectivitat.

La millora d'aquest servei ha sigut possible gràcies a l'aplicació de tècniques de recuperació d'informació dutes a terme pel Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant, amb l'aplicació d'un programa informàtic propi que permet la recerca específica de notícies publicades en qualsevol mitjà sobre la Universitat d'Alacant i la seua comunitat universitària, així com notícies d'interès general sobre el sistema universitari d'àmbit nacional.

Aquest programa, basat en tècniques de processament de llenguatge natural, aprenentatge i incorporació d'informació semàntica, permet alimentar automàticament el sistema de gestió de notícies de la UA, proporcionant els enllaços dels mitjans de comunicació amb presència en la Web. El sistema no solament és capaç d'incorporar notícies escrites, sinó també àudio i video.

Sota l'adreça de Rafael Muñoz, professor del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, el programa ha sigut desenvolupat per vuit investigadors, que han aconseguit la creació d'un nou programa únic en el panorama universitari.

UNITAT DE COMUNICACIÓ: http://web.ua.es/es/unidad-comunicacion/

DOSSIER DE PREMSA: https://polop.cpd.ua.es/dossierua/

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464