Saltar apartados

El Ministeri de Justícia guardona la catedràtica de la Universitat d'Alacant, Esperanza Gallego, amb la Creu d'Honor

espe_gallego

Alacant, 13 de gener de 2011

Esperanza Gallego, catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat d'Alacant, ha sigut condecorada amb la Creu d'Honor de Sant Raimon de Penyafort, una de les màximes distincions que atorga el Ministeri de Justícia.

El Ministeri de Justícia ha decidit premiar la catedràtica de la UA en reconeixement a la seua impecable trajectòria professional, docent i investigadora, i també pels serveis prestats i per la seua contribució al desenvolupament i perfeccionament del dret i la jurisprudència.

 

Breu currículum d'Esperanza Gallego

Esperanza Gallego Sánchez és catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat d'Alacant. És vocal permanent de la Comissió General de Codificació, secció Mercantil, presidenta de la ponència d'aquesta Comissió per a la reforma de les compravendes mercantils i membre de la secció especial d'aquesta mateixa Comissió per a la reforma de la llei concursal.

En la seua labor professional ha compatibilitzat, des d'un principi, les tasques docents i investigadores amb l'exercici pràctic del dret a través de l'acompliment de la funció jurisdiccional, ja que ha sigut magistrada adscrita a l'Audiència Provincial d'Alacant i consultora externa de les Nacions Unides per a la reforma de la legislació en diversos països d'Amèrica Llatina. En l'actualitat és administradora concursal.

La seua obra científica comprèn els sectors més trascendentes del dret mercantil, tals com el dret de societats, el dret concursal, la contractació mercantil o el dret de la propietat intel·lectual. Dirigeix un grup d'investigació d'excel·lència format per més de vint investigadors finançat per diversos projectes successius del Ministeri d'Educació i de la Generalitat Valenciana i és membre dels consells de les revistes especialitzades en sectors del dret mercantil de major relleu, com la “Revista de Derecho de Sociedades”, la “Revista de Derecho Concursal y Paraconcursal” o l’”Anuario de Derecho Concursal”.

És directora del màster en Dret de la Propietat Industrial, Intel·lectual i Dret de la Societat de la Informació de la Universitat d'Alacant, membre de l'Institut de Turisme i coordinadora de l'àrea de Dret Mercantil del Departament de Dret Mercantil i Processal de la Universitat d'Alacant.

 

Resum històric de la Creu de Sant Raimon de Penyafort

L’any 1944, sent ministre de Justícia Eduardo Aunós, es publica en el Butlletí Oficial de l'Estat de 7 de febrer de 1944 el Decret de 23 de gener d'aquell mateix any (festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels juristes) pel qual es crea la Creu de Sant Raimon de Penyafort per a premiar el mèrit a la justícia i recompensar fets distingits o serveis rellevants, de caràcter civil, en el camp del DRET, posant-la sota l'advocació del que fóra eximi espanyol i príncep dels cronistes.

Es crea rememorant les excelses virtuts d'un dominic espanyol benemèrit, confessor de reis i papes, cronista insigne, escrutador il·luminat de les vastes perspectives del dret i de la moral.

Va ser el seu sentit universalista, la seua ànima missionera, la seua docta ploma de legislador i tractadista, la que ha deixat un rastre imperible en la memòria dels homes i dones vinculats al servei del dret i les lleis.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464