Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ensenya a construir i programar robots

Alacant, 19 de gener de 2011

Amb el doble objectiu de formar i divertir l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant va a ensenyar als seus alumnes a construir i programar robots en un taller que introduirà als participants en en el món de la robòtica, l'electrònica i els microcontroladors.

Sota el títol "Construeix i programa el teu propi robot", en aquest curs es coneixerà l'estructura a construir, s'aprendran conceptes bàsics d'electrònica i s'aprendrà a soldar i muntar components electrònics PCB correctament. En la segona part, una vegada construït el nostre robot, es procedirà a programar i traure partit al mateix, mitjançant algorismes de control que empren els sensors integrats per a obtenir informació de l'entorn. El taller està organitzat pel Màster i el Grup d'Automàtica i Robòtica de la UA i el Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal

Els organitzadors indiquen que, a part de ser un curs divertit, "la informàtica industrial és cada vegada més necessària i les empreses requereixen, cada dia més, informàtics formats en aquest àmbit, amb coneixements sobre programació de microcontroladors, automatització i robòtica".

El taller emprarà el "skybot", un robot mòbil que es desplaça mitjançant dues rodes motrius i està dotat de sensors per a reaccionar davant estímuls del mitjà. Està pensat per a aquells que volen iniciar-se en el món de la robòtica i els microcontroladors. Els organitzadors adverteixen que no és un joguet. La seua electrònica és la mateixa empleada en robots més avançats tant comercials com d'investigació. Per açò, a partir d'aquest robot és molt fàcil desenvolupar altres més complexos.

En finalitzar el taller es realitzarà un concurs que consistirà en una sèrie de proves, com podrien ser seguiment de lineas en un circuit, fuita d'un circuit tancat per tots costats excepte per un, prova de summe o prova lliure.

Amb una durada de 32 hores el curs donarà començament el 3 de febrer i finalitzarà el 17 del mateix mes. Atorga 3 crèdits CECLEC.

http://www.eps.ua.es/servicios/noticia/01725/taller-contruye-programa-tu-propio-robot

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464