Saltar apartados

La Universitat d'Alacant premiada en el Certamen Arquimedes d'Introducció a la Investigació

Certamen_Arquimedes_g

Alacant, 11 de gener de 2011

L'estudiant de la Universitat d'Alacant Ignacio Tudela Montes ha sigut premiat en el 9è Certamen Arquimedes d'Introducció a la Investigació, convocat per la Direcció General de Política Universitària del Ministeri d'Educació.

Ignacio Tudela Montes, estudiant d'Enginyeria Química de la Universitat d'Alacant, ha sigut guardonat amb el premi Accésit de l'Àrea Ciències Experimentals i Ambientals pel seu treball “Eliminació de compostos organoclorats presents en aigua mitjançant mètodes electroquímics i no electroquímics: Resultats experimentals i perspectives de futur per al disseny de reactors optimitzats”, que planteja una solució per a depurar contaminants en l'aigua causats per la indústria de neteja en sec.

Ignacio està orgullós d'aquesta experiència i considera que amb aquest tipus de reconeixements “queda demostrat el potencial investigador que tenim en les aules de la Universitat d'Alacant”. A més, destaca la labor dels seus tutors, clau perquè aquest premi haja sigut possible”, i anima altres investigadors a participar en les pròximes edicions del certamen.

El certamen universitari Arquimedes, convocat per la Direcció General de Política Universitària, té com a objectiu fomentar l'esperit investigador dels joves estudiants universitaris mitjançant la concessió de premis a treballs de recerca.

En aquesta edició s'han repartit 37 premis entre els 25 treballs finalistes de 29 alumnes, projectes seleccionats al seu torn per un grup d'experts entre els 129 presentats per 311 estudiants, procedents de 39 universitats espanyoles, que van concórrer a la convocatòria de 2010.

Aquests premis compten amb la col·laboració del Consell Superior d'Investigacions Científiques, com també d'institucions públiques i privades relacionades amb la investigació. S’hi poden presentar estudiants universitaris que es troben cursant o hagen acabat estudis de grau, llicenciatura, diplomatura, enginyeria superior o tècnica, arquitectura o arquitectura tècnica en algun centre espanyol, sempre que es tracte del seu primer grau, llicenciatura, enginyeria o diplomatura cursada.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464