Saltar apartados

La Real Acadèmia Valenciana de Medicina premia al professor de la Universitat d'Alacant José Tuells per la seua investigació sobre Balmis

Alacant, 21 de gener de 2011

La Reial Acadèmia Valenciana de Medicina premia el professor de la Universitat d'Alacant José Tuells per la seua investigació sobre Balmis

El professor de la Universitat d'Alacant, José Vicente Tuells Hernández, del Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, ha sigut premiat per la Reial Acadèmia Valenciana de Medicina.

La labor del professor Tuells i el seu treball d'investigació "Escenarios vitales de Francisco Xavier Balmis (1753-1819), luces, sombras y precisiones de un viaje inacabado", l’han fet mereixedor d'aquest reconeixement per part de l'Acadèmia.

 

José Vicente Tuells Hernández

El professor Tuells és llicenciat en Medicina i Cirurgia, doctor en Ciències de la Salut per la Universitat d'Alacant i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. En l'actualitat exerceix funcions docents en el Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant i és cap del Servei de Medicina Preventiva en l'Hospital del Vinalopó d'Elx.

Durant quasi 30 anys, la seua activitat professional en el camp de la salut pública ha estat centrada en àrees de coneixement relacionades amb planificació i la gestió, promoció de la salut, comunicació i salut, epidemiologia i vacunologia. Ha exercit diferents llocs de treball en l'escala tècnica com a professional vinculat a la promoció de salut, epidemiologia i vacuna i ha sigut director/coordinador d'àrea de salut pública.

Entre les seues publicacions destaquen nombrosos treballs en el camp de la vacunologia i ha participat en projectes relacionats amb la línia de “polítiques saludables” coordinant o codirigint intervencions en “xarxes de ciutats sanes”, “comunitats segures”, “enquestes de salut” o “diagnòstics i plans de salut” tant locals com autonòmics.

En la línia de “promoció de salut” ha impulsat i participat en intervencions i investigacions relacionades amb “accidents de trànsit en adolescents”, “hàbit tabàquic”, “model de creences en climateri”, “comportaments davant els programes de garbellament, com “detecció precoç de càncer de mama” o “prevenció del melanoma”. Ha participat en 22 projectes d'investigació finançats per diversos organismes públics (FISS, IVEI, IVESP, EVES, MEC, EU), tots en el camp de la salut pública i la majoria relacionats amb vacunes.

També és coordinador de la secció d’historia de la vacunologia de la revista “Vacunas. Investigación y práctica”.

José Tuells ha publicat diferents llibres:"Balmis et variola”,“La colección Balmis Del Real Jardín Botánico” o “Los testimonios de los expertos y su participación en las primeras campañas de vacunación antipoliomelítica en España”, i és membre de diversos grups d'investigació: Balmis de Salut Comunitària i Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant, Grup d'Investigació Interuniversitari (UMH, UV, UA, UCLM) per a l'estudi de la Història de la Poliomielitis a Espanya en el segle XX, Grup d'Investigació VACSATC (Vaccine, Safety, Attitudes, Training and Communication), de la Comissió Europea, DG Sanco.

PEU DE FOTO:

José Tuells arreplega el premi de mans del president de la Reial Acadèmia Valenciana de Medicina, el professor Antonio Llombart Bosch

 

RAMCV

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464