Saltar apartados

La UA organitza tallers didàctics i dos concursos, un de fotografia i un altre de relat breu, entorn de la mostra antològica d'Antoni Miró

Alacant, 20 de gener de 2011

Amb la participació de més de 1500 escolars

Font inesgotable d'interpretacions i relectures, la mostra antològica “Històries (de la nostra història)” de l'artista Antoni Miró (Alcoi, Alacant, 1966) que es pot veure en el Museu de la Universitat d'Alacant fins al 5 de març, va a servir d'inspiració a escriptors i artistes amateurs de totes les edats. La UA, a través de l'Àrea de Didàctica del MUA, el Servei de Promoció del Valencià i el Vicerectorat d'Extensió Universitària, ha organitzat una sèrie d'activitats paral·leles a l'exposició amb l'objectiu de mostrar la cara més didàctica i divulgativa de l'art. Es tracta dels concursos “Mirar a Miró” i “D'art va la història”, que utilitzen el museu universitari i la citada exposició com a escenari per a la realització de fotografies i la narració d'històries a partir de les obres exhibides. A més, s'han engegat una sèrie de tallers dirigits a alumnes d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat, així com a xiquets amb discapacitat, en els quals es combinen la visita a l'exposició amb la creació plàstica.

Segons el comissari de l'exposició, Carles Cortés, “l'organització d'aquest tipus d'activitats paral·leles és possible per la riquesa temàtica de l'obra de Miró així com dels conceptes que mouen a l'artista”. Compromís social i polític, medi ambient, història, personatges il·lustres, homenatges a l'art i els artistes imbueixen al visitant i li permeten reinterpretar els sentiments que l'exposició suscita. Si l'activitat dirigida als més xicotets consisteix en la creació de collages que unisquen el vist en les sales amb imatges noves extretes de revistes, la idea dels concursos promoguts pel Secretariat de Cultura i el Servei de Promoció, és que qualsevol visitant puga reinterpretar l'obra de Miró a partir de relats o fotografies inspirades en motius i elements presents en la mostra.

Per a la categoria de relat breu, de títol “D'art va la història” s'haurà de presentar un relat, de tema lliure, que centre la seua atenció en el missatge o en els seus detalls gràfics amb una extensió màxima de 9000 caràcters (espais inclosos). Per la seua banda, per al concurs de fotografia “Mirar a Miró” els participants hauran de realitzar fotografies que reflectisquen, des de diferents perspectives l'obra de Miró: espais expositius, peces exhibides, els públics en la mostra, etc. S'admetran fotografia digitals en format JPG d'alta qualitat amb una resolució mínima de 300 ppp i una grandària màxima de 8 MB. Cada participant podrà presentar una fotografia. Per a tots dos concursos s'estableix un primer premi, dotat amb una obra original de Toni Miró i un lot de catàlegs del MUA i dos accésits, dotats amb una obra original de Toni Miró.

El termini de presentació dels treballs finalitzarà el 6 de març de 2011 i podran concórrer al mateix tots aquells visitants a l'exposició, amb obres originals i inèdites i no premiades en anteriors concursos.

Quant als tallers didàctics, fins avui han participat més de 300 alumnes i la previsió és que la xifra aconseguisca els 1.500 escolars. Tots els participants podran optar amb les seues creacions en el XI Concurs de Tallers Didàctics del MUA, en el qual es premiarà l'originalitat i creativitat dels alumnes participants en aquest taller.

L'exposició que alberga el MUA, la més completa realitzada fins al moment sobre l'autor, recorre 50 anys de creació artística a través de més de 200 pintures i escultures. Aquesta mostra ha suposat per al MUA una oportunitat d'acostar a xiquets i joves a l'obra d'un artista que ha dedicat la seua vida a denunciar les injustícies i els abusos de poder. A través de les seues peces, Miró planteja un recorregut per esdeveniments que han marcat la història, realitza homenatges a artistes fonamentals de la Història de l'Art, reflexiona sobre la ciutat contemporània i analitza les relacions entre el públic i els museus. L'entrada a l'exposició és lliure i limitada a l'aforament de la sala.

Toni_Miro

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464